Societatea de asigurari Astra Uniqa a fost sanctionata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu interzicerea temporara, pe timp de 30 zile, a vanzarii de polite de asigurare de raspundere civila auto (RCA).

Hotararea CSA a fost luata ca urmare a unor verificari din care a rezultat ca Astra Uniqa a oferit tarife de prima mai mici decat cele notificate si avizate de Comisie la o licitatie organizata de o unitate militara pentru atribuirea unui contract de prestari de servicii de asigurare RCA, contract adjudecat de Astra Uniqa.

AVERTISMENT.  CSA a dispus, din aceleasi considerente, sanctionarea cu avertisment scris a celorlalte societati care au participat la licitatie, respectiv Omniasig si Ardaf, precum si atentionarea tuturor companiilor autorizate sa vanda RCA cu privire la obligatia de a respecta pragurile impuse de Comisie la tarifele de prima. Contactat de Saptamana Financiara, directorul general al Astra Uniqa, Radu Mustatea, a refuzat sa faca orice comentariu referitor la decizia CSA.

Astra Uniqa a inregistrat pierderi de 11,36 de milioane lei pe primul trimestru din 2007, triplu fata de nivelul intervalului similar din 2006, la un volum de prime brute subscrise de aproape 120 de milioane lei. Pe segmentul asigurarilor generale, pierderile au insumat 11,04 milioane de lei, fata de 3,32 milioane de lei in primul trimestru al anului trecut. Veniturile din prime de asigurari generale au scazut cu 7,6%, la 119,34 milioane de lei, pe fondul diminuarii vanzarilor de polite auto. (A. M.)