Noul ambasador al Romaniei la Londra ar putea fi Adrian Vierita, ministrul adjunct al Afacerilor Externe.

Conform mai multor surse guvernamentale, printre numele cu propuneri de ambasadori, inaintate spre avizare de ministrul de Extern
Noul ambasador al Romaniei la Londra ar putea fi Adrian Vierita, ministrul adjunct al Afacerilor Externe.

Conform mai multor surse guvernamentale, printre numele cu propuneri de ambasadori, inaintate spre avizare de ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, se afla si cel al adjunctului sau de la MAE, Adrian Cosmin Vierita. Acesta a intrat in MAE dupa 1990. Pina in urma cu un an a fost sef al misiunii diplomatice romanesti in Germania. Desi tinar, 45 de ani, cel care a fost nominalizat pentru postul de reprezentant al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a fost apreciat de toti ministrii de Externe de pina acum.

Pentru activitatea sa la Berlin, in vremea ministeriatului actualului lider al PSD, Mircea Geoana, Adrian Vierita a primit premiul Ambasadorul Anului, pentru 2004. Este fiul lui Valeriu Vierita, fost diplomat inainte de 1989, primul ambasador al Romaniei de dupa Revolutie in Italia. Pina in martie 1991, Adrian Vierita, absolvent al Institutului Politehnic, a fost inginer la fosta fabrica FEPER din Bucuresti. Ulterior a urmat studii in diplomatie. Este cea de-a doua propunere de noi ambasadori facuta de actualul ministru de Externe dupa cea - dezvaluita in premiera de Cotidianul - a lui Iulian Buga la Washington. Desi s-a laudat ca i-a trimis presedintelui Traian Basescu o noua lista de ambasadori, majoritatea numelor avansate de Adrian Cioroianu sint de fapt cele inaintate din luna martie de fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu, fortat sa demisioneze de premierul Calin Popescu Tariceanu in urma scandalului legat de cei doi muncitori romani arestati in Irak pentru suspiciunea de a fi filmat intr-o baza militara americana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.