Anuntul companiei Zentiva ca va scoate din fabricatie o serie de medicamente esentiale precum morfina, vitamina C fiole, efedrina, sau oxitocinul a dus la implicarea urgenta a Ministerului Sanatatii. Prin intermediul reprezentantilor Agentiei Nationa
Anuntul companiei Zentiva ca va scoate din fabricatie o serie de medicamente esentiale precum morfina, vitamina C fiole, efedrina, sau oxitocinul a dus la implicarea urgenta a Ministerului Sanatatii. Prin intermediul reprezentantilor Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) s-a negociat un protocol strict, prin care, compania farmaceutica Zentiva a acceptat sa transfere productia acestor medicamente la Biofarm SA. De asemenea, Zentiva se obliga sa fabrice pana la 1 iulie 2008 si sa asigure un stoc tampon pentru acoperirea necesarului pietei pana la sfarsitul lui 2008 pentru medicamentele: Etamsilat, Fenobarbital, Digoxin, Efedrina, Miostin, Glucoza, Mialgin, toate injectabile. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.