In Capitala vor sustine examenul 14.965 de elevi, repartizati in 51 de centre de testare si 17 centre zonale de evaluare, iar 3600 de cadre didactice vor participa in calitate de presedinti de comisii, membri, profesori supraveghetori si evaluatori.<
In Capitala vor sustine examenul 14.965 de elevi, repartizati in 51 de centre de testare si 17 centre zonale de evaluare, iar 3600 de cadre didactice vor participa in calitate de presedinti de comisii, membri, profesori supraveghetori si evaluatori.
In toata tara vor participa la examen 228.429 de absolventi de clasa a VII-a, repartizati in 1043 de centre de examen. Lucrarile vor fi corectate in 192 centre de evaluare. Examenul contine trei probe obligatorii: la limba si literatura romana, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei. Proba de limba materna o vor sustine 12.299 de elevi apartinand minoritatile nationale.
Ministerul Educatiei a schimbat modalitatea de extragere a subiectului pentru fiecare proba, astfel ca in loc de trei variante vor fi 100, numarul final pentru proba de examen fiind compus prin alaturarea a doua cifre extrase din boluri diferite. In fiecare zi, din 18 pana in 21 iunie inclusiv, la ora 8.50, va avea loc sedinta publica de extragere a variantei de subiect. Numarul variantei va fi comunicat catre centrele de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati si va fi afisat si pe site.
Testele nationale se organizeaza pentru selectia si repartizarea elevilor in clasa a IX-a de liceul sau la scolii de arte si meserii. Trierea se face pe baza mediei la Testele nationale si cea de absolvire a claselor a V- VIII, in pondere de 50%. Pot participa la examen si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de varsta.
Directia Generala de Jandarmi va asigura ordinea si siguranta publica in zona institutiilor de invatamant preuniversitar din Capitala. Aproximativ 70 de jandarmi vor tine permanent legatura cu reprezentantii institutiilor scolare, intervenind la solicitarea acestora, cu echipaje mobile, in vederea solutionarii imediate a oricaror incidente. Ei vor asigura totodata, securitatea transportului lucrarilor contestate de la centrele de evaluare la sediul comisiei municipale de rezolvare a contestatiilor. Pentru sesizarea oricaror incidente, cetatenii pot apela non-stop numarul unic pentru situatii de urgenta 112, sau la 956 - Jandarmeria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.