Sanctiunea data furnizorului de apa al Capitalei a fost aprobata cu greu de consilieri, dupa ce toate proiectele de infrastructura au fost respinse. Societatea Apa Nova Bucuresti va fi amendata cu peste sase milioane de euro, deoarece nu si-a in
Sanctiunea data furnizorului de apa al Capitalei a fost aprobata cu greu de consilieri, dupa ce toate proiectele de infrastructura au fost respinse. Societatea Apa Nova Bucuresti va fi amendata cu peste sase milioane de euro, deoarece nu si-a indeplinit atributiile din contractul pe care l-a semnat cu Primaria Capitalei, au decis joi consilierii municipali. Penalitatile prevazute in cele patru proiecte de hotarire au fost stabilite in urma unui raport efectuat de Agentia de Reglementare a nivelului de servicii Apa Canal Bucuresti (ARBAC), autoritate care a emis decizia de a amenda Apa Nova. Societatea Apa Nova a incheiat contractul de concesiune cu primaria in anul 1999, insa acesta s-a dovedit pagubos pentru municipalitate, deoarece concesionarul serviciilor de apa si canal nu a realizat investitiile prevazute de contract. Apa Nova poate contesta decizia in instanta.

Acesta este unul dintre putinele proiecte aprobate joi, in contextul opozitiei PSD si PNL in consiliu. Toate propunerile referitoare la infrastructura propuse in sedinta au fost blocate. 26 de proiecte au fost respinse sau retrase de pe ordinea de zi, printre care si sase proiecte referitoare la aprobarea documentatiei tehnico-economice si a indicatorilor tehnico-economici aferenti unor lucrari de investitii precum modernizarea si supralargirea Bulevardului Expozitiei sau a altor artere de penetratie, strapungeri, supralargiri sau pasaje rutiere si pietonale. De asemenea, au fost retrase de pe ordinea de zi si proiectul de hotarire care presupune ridicarea, transportul si depozitarea masinilor parcate neregulamentar pe marginea mai multor artere bucurestene, cit si mai multe proiecte privind aprobarea mai multor planuri urbanistice zonale. Pentru a putea trece, acestea necesitau voturile a doua treimi din consilierii municipali, lucru care nu s-a intimplat, deoarece consilierii PNL si PSD au votat impotriva.

Consilierii PD si cei ai PLD i-au acuzat pe consilierii PSD ca s-au aliat cu cei ai PNL, motiv pentru care, la o ora dupa inceperea sedintei, au decis sa paraseasca sala de consiliu. Sedinta a fost la un pas sa se suspende, dar numarul consilierilor ramasi in sala, si anume 28, a intrunit cvorumul, iar sedinta a putut continua. Astfel, au putut trece patru proiecte prin care consilierii municipali au decis ca societatea Apa Nova va fi amendata cu 6,1 milioane de euro pentru nerespectarea clauzelor din contractul incheiat cu municipalitatea.

Referitor la faptul ca multe dintre proiectele de pe ordinea de zi nu au trecut, primarul Capitalei a tinut sa precizeze ca "acest lucru a demonstrat maturitatea consilierilor generali", nefiind singura sedinta in care acestia au respins o serie de proiecte. Videanu a mai spus ca la urmatoarea sedinta CGMB va introduce din nou pe ordinea de zi proiectele care nu au trecut. "Nu cred ca se va bloca Bucurestiul daca aceste proiecte nu au trecut", a concluzionat Videanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.