Jumatate din decesele in rindul barbatilor rusi care muncesc sint cauzate de faptul ca acestia beau aftershave si detergenti, care contin 97% alcool, potrivit unui studiu citat de BBC.

Cercetatorii britanici releva faptul ca nu neapara
Jumatate din decesele in rindul barbatilor rusi care muncesc sint cauzate de faptul ca acestia beau aftershave si detergenti, care contin 97% alcool, potrivit unui studiu citat de BBC.

Cercetatorii britanici releva faptul ca nu neaparat substantele toxice din aftershave sau detergentii lichizi cauzeaza moartea, ci procentul extrem de mare de alcool continut de acestea. Barbatii rusi au o speranta de viata foarte scazuta, doar 59 de ani, fata de 72 de ani cit traiesc, in medie, femeile. Studiile arata ca produsele respective, care au un procent ridicat de alcool, se pot cumpara de la orice magazin si sint ieftine. Barbatii rusi de virsta medie sint de trei ori si jumatate mai in pericol sa moara decit cei din Marea Britanie.

Studiile anterioare au demonstrat ca, in Rusia, consumul de alcool este extrem de ridicat, bautura cea mai populara fiind votca. Echipa de cercetatori de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra au luat, insa, in considerare lichidele care se beau, desi nu sint bauturi propriu-zise. Au analizat, intre 2003 si 2005, 1.750 de persoane decedate, cu virste intre 25 si 54 de ani, dintr-un orasel rusesc, Izhevsk, din regiunea Uralilor de Vest. Membrii familiei au fost intrebati despre obiceiurile celor decedati in ce priveste consumul de alcool.

Profesorul David Leon spune ca cei care consuma astfel de lichide se expun la riscuri de noua ori mai mari decit cei care beau bauturi alcoolice. "Vorbim despre apa de colonie si aftershave care se gasesc la chioscuri si sint mai ieftine pentru ca sint scutite de taxe vamale", a spus el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.