Deputatul Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Bistrita, intr-o conferinta de presa, ca toti cei care vor dori sa foloseasca aceasta metoda de vot vor trebui sa solicite Autoritatii Electorale Permanente o cartela cu care vor putea sa voteze in lu
Deputatul Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Bistrita, intr-o conferinta de presa, ca toti cei care vor dori sa foloseasca aceasta metoda de vot vor trebui sa solicite Autoritatii Electorale Permanente o cartela cu care vor putea sa voteze in lume oriunde s-ar afla.
"Este o lege importanta si daca se va adopta, iar eu nu cred ca sunt motive sa nu se adopte, nu vom mai avea situatii in care cetateni romani sa fie batuti de politie la Madrid sau in alte parti ale lumii pentru ca vor sa isi exercite dreptul de vot", a declarat deputatul Augustin Zegrean.
El a precizat ca exista cel putin un program care este facut de un profesor roman si care a fost prezentat la un targ international de programe. "A fost cumparat si se aplica in cel putin doua tari din lume programul lui. Nu stiu sigur daca acel program va fi adoptat sau nu. Programul va trebui sa fie pus la dispozitie de Ministerul de Interne si al Reformei Administrative. Toata povestea va fi gestionata de acest minister si de Autoritatea Electorala Permanenta. Este foarte simplu. Eu am vazut cum functioneaza programul. Este sigur, simplu si da posibilitatea oricarui roman sa-si exercite dreptul la vot indiferent unde s-ar afla. Singura conditie este sa aiba la dispozitie un computer conectat al Internet", a mai spus Zegrean.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.