Circa 100 de studenti islamisti au aruncat cu oua si pungi cu vopsea in Ambasada Marii Britanii la Teheran, unde avea loc o receptie in onoarea reginei Elizabeta a II-a. Manifestantii au aruncat cu pietre, oua si pungi cu vopsea la intrarea pri
Circa 100 de studenti islamisti au aruncat cu oua si pungi cu vopsea in Ambasada Marii Britanii la Teheran, unde avea loc o receptie in onoarea reginei Elizabeta a II-a. Manifestantii au aruncat cu pietre, oua si pungi cu vopsea la intrarea principala a cladirii ambasadei, incercind sa impiedice participarea invitatilor iranieni la eveniment. Zeci de politisti au fost chemati in zona pentru a-i tine pe tineri la o distanta de citeva zeci de metri de intrare. Uniunea Asociatiilor Islamice ale Studentilor Independenti a reclamat "tradarea si actiunea diabolica ale guvernului britanic in Iran". Initial, studentii au atacat un camion cu buchete de flori, care incerca sa intre in ambasada si au distrus incarcatura. Protestatarii au cerut expulzarea ambasadorului britanic si ruperea relatiilor bilaterale. Este pentru prima oara cind demonstrantii au vrut sa saboteze o receptie de acest gen a ambasadei, la care urmau sa participe 1.500 de persoane, din dorinta de a-i opri pe oficialii iranieni sa aiba contacte cu strainii. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.