Doi polonezi sint cercetati pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce joi au incercat sa treaca prin Vama Giurgiu arme neletale si munitie in valoare de 50.554 de lei, fara documente legale, informeaza IPJ Giurgiu, citat de NewsIn
Doi polonezi sint cercetati pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce joi au incercat sa treaca prin Vama Giurgiu arme neletale si munitie in valoare de 50.554 de lei, fara documente legale, informeaza IPJ Giurgiu, citat de NewsIn. Cei doi cetateni polonezi, Robert C., in virsta de 37 de ani, si Barbara S., in virsta de 41 de ani, aflati intr-un autoturism Toyota, au ajuns joi dupa-amiaza, in jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier si le-au declarat vamesilor ca au cumparat din Sofia 10 pistoale si 49 de pusti cu aer comprimat, marca Hatsan, pentru o firma din Polonia, prezentind o factura in acest sens. Politistii de frontiera au constatat ca factura prezentata nu are stampila, ceea ce a trezit suspiciuni cu privire la autenticitatea acesteia. Polonezilor le lipseau si documentele legale pentru detinerea armelor neletale pe teritoriul Romaniei. Politistii au descoperit, insa, pe linga armele declarate de cetatenii polonezi, inca 10 pistoale cu aer comprimat Hatsan, o arbaleta marca Krassw, 5 lunete marca Rifle Scope, 65 de cutii cu 13.000 de alice, calibrul 6,5 milimetri, si 10 cutii cu 5.000 de alice de calibrul 4,5 milimetri. Robert C. a declarat ca este proprietarul firmei din Polonia pentru care au fost achizitionate armele si ca nu are alte documente care sa ateste detinerea lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.