Boomul cartilor despre rugby In Franta va debuta pe 7 septembrie Cupa Mondiala la rugby, iar acest lucru se simte mai ales in librarii. Cartile dedicate acestui sport se vind ca piinea calda, ocupind locul intii in topurile de carte sportiva. Dintre loviturile editoriale, retinem cartea lui Cristophe Dominici, „Bleu a l’ame", un titlu care s-a vindut in 30.000 de exemplare in primele zece zile.

Vallejo protesteaza

Fernando Vallejo, celebrul scriitor latino-american, a anuntat ca va renunta la cetatenia columbiana pentru a denunta public violenta infernala care ii domina tara. „Aceasta tara nefasta numita Columbia nu mai este a mea si nu mai vreau sa am nimic de a face cu orice are legatura cu ea", a declarat el pentru un radio columbian. Scriitorul traieste de peste 20 de ani in Mexic si in urmatoarele zile va cere naturalizarea.

Scriitori celebri la Bac

Un experiment extrem de amuzant a fost demarat de „Le Figaro" in aceasta saptamina. Au fost invitati cinci scriitori francezi cunoscuti, stiuti pentru pasiunea lor pentru filosofie, sa mai treaca o data proba de Bac la respectiva materie. Jean d’Ormesson a fost singurul care nu s-a luat in serios si a evitat proba cu intrebari gen grila, printr-o cronica si ceva amintiri din liceu deloc modeste, despre propriul geniu…

Papa, best-seller-ist

Un titlu semnat de Papa, intitulat „Iisus din Nazaret", face furori prin librariile din Italia, Germania, SUA si din Franta. Cartea lui Joseph Ratzinger s-a vindut in 130.000 de exemplare in Franta, dupa o jumatate de milion vindute in Germania si 400.000 in Italia. Saint-Paul Siloe, un important librar francez, explica succesul imens al acestui titlu: „Vinzarile mari sint generate mai ales de faptul ca nu avem de-a face cu o lucrare neaparat teologica. Nu e o carte oficiala despre pozitia Vaticanului, ci e o carte asumata de un om numit Ratzinger, o pozitie asumata inca din prefata cartii".