Democratii vor introduce luni in Parlament o initiativa legislativa care ii va sanctiona dur pe cei care isi agreseaza animalele. Inchisoare de pina la 3 ani si confiscarea patrupedului. Asta risca, potrivit proiectului legislativ al PD, persoanel
Democratii vor introduce luni in Parlament o initiativa legislativa care ii va sanctiona dur pe cei care isi agreseaza animalele. Inchisoare de pina la 3 ani si confiscarea patrupedului. Asta risca, potrivit proiectului legislativ al PD, persoanele care nu se poarta frumos cu animalele. "Daca ii dai o palma ciinelui, iei amenda. Dar i-am vazut pe unii care isi bateau caii cu securea. Asta e de inchisoare", ne-a explicat deputatul PD Augustin Zegrean, unul dintre initiatorii legii.

"Noi venim si stabilim foarte exact sanctiunile care pot fi aplicate si cine sesizeaza sau se autosesizeaza in anumite situatii. Sanctiunile nu se limiteaza doar la amenzi usturatoare sau pedepse care pot sa ajunga pina la 3 ani de inchisoare. Animalele se confisca. Se iau de la persoana care le aplica rele tratamente si vor fi duse in adaposturi amenajate de primarie si vor fi vindute sau date altcuiva", a completat un alt initiator, deputatul PD Ioan Oltean.

Cei doi sustin ca ideea modificarii legii le-a venit dupa ce au vazut la televizor oameni care isi bateau animalele si sustin ca asemenea prevederi exista si in legislatia multor tari din UE. "Este inadmisibil ca un animal ce nu poate sa riposteze la bestialitatea unor proprietari sau a unor oameni care le folosesc sa nu fie aparat, iar cei care se fac vinovati de acest lucru sa nu raspunda in fata legii", a incheiat Oltean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.