Cu un venit anual de 260 de milioane de dolari, proveniti din imperiul sau de comunicare, Oprah Winfrey, care de 20 de ani modereaza o foarte populara emisiune de televiziune, este "una dintre cele mai influente persoane de pe planeta".
Pe locul al doilea s-a situat jucatorul de golf Tiger Woods, care anul trecut a avut un venit de 100 de milioane de dolari, o suma record pentru un sportiv.
Cantareata americana Madonna este ocupanta locului al treilea, cu un venit de 72 de milioane de dolari, provenit mai ales din turneul mondial organizat anul trecut pentru promovarea celui mai recent album al sau, "Confessions on a Dance Floor".
Johnny Depp a facut un salt urias in clasamentul Forbes, situandu-se pe locul al saselea, datorita comorii "Piratilor din Caraibe". Pentru acest rol, Depp a primit suma de 92 de milioane de dolari.
Hollywood-ul, care a obtinut in ultimele 12 luni castiguri mondiale fara precedent, ocupa locuri foarte bune in topul 100 al celor mai puternice celebritati: Brad Pitt, pe locul al cincilea, Tom Cruise, pe locul al optulea, Steven Spielberg, pe locul al zecelea, Tom Hanks, pe locul al 11-lea, in urcare fata de anul trecut mai ales datorita rolului din "Codul lui Da Vinci". In ceea ce priveste starurile feminine din cinema, in topul Forbes au fost incluse Angelina Jolie, pe locul al 14-lea, cu un venit de 20 de milioane de dolari, Nicole Kidman, pe locul al 27-lea, si actritele din "Neveste disperate", pe locul al 47-lea.
J. K. Rowling, creatoarea vrajitorului Harry Potter, este cea mai puternica scriitoare din lume, situandu-se pe locul al 48-lea in topul Forbes. Ea este urmata de Dan Brown, autorul "Codului lui Da Vinci", care s-a situat pe pozitia a 86-a. In domeniul muzical, Rolling Stones se situeaza dupa Madonna, pe locul al patrulea, cu un venit de 88 de milioane de dolari, datorat mai ales turneului lor mondial "A Bigger Bang", in timp ce Elton John s-a situat pe pozitia a saptea. (D.M.V)