Aproape doua sute de motociclisti au marsaluit joi seara dinspre Arcul de Triumf catre Piata Victoriei, pentru a aduce un omagiu celor care au murit din cauza accidentelor.

Un sir de motoristi adunati la Arc joi seara


Aproape doua sute de motociclisti au marsaluit joi seara dinspre Arcul de Triumf catre Piata Victoriei, pentru a aduce un omagiu celor care au murit din cauza accidentelor.

Un sir de motoristi adunati la Arc joi seara au pornit o campanie pentru a-i determina pe tinerii posesori de motoare sa renunte la teribilism, dar in acelasi timp sa-i constientizeze pe soferi ca pe soselele Romaniei circula si motociclisti. In ciuda ploii torentiale din Capitala, motociclistii s-au tinut de cuvint si s-au indreptat catre Piata Victoriei in jurul orei 20.00, in timp ce traficul a fost restrictionat. Ei nu au turat motoarele, nu au claxonat, nu au facut demonstratii de virtuozitate, gen mersul pe o roata, si au mers incet, fara a depasi viteza legala. S-au oprit in parcarea din fata Guvernului si au aprins luminari pentru sufletele celor decedati in accidente de motor. Dupa un moment de reculegere, motociclistii au pornit spre Piata Universitatii si au donat si ei apa la centrul de colectare pentru cei din comuna Perieni, judetul Vaslui, care sufera de sete din cauza secetei.

Motociclistii se zbat pentru a pune bazele unui for care sa le reprezinte comunitatea. "Vrem sa infiintam Asociatia Motociclistilor din Romania si prima actiune va fi o campanie cu acelasi scop ca aseara, de prevenire a accidentelor, in colaborare cu Politia Rutiera. Am vorbit deja la CNA pentru difuzarea pe tv a unui spot social", ne-a spus Sorin Avram, motorist prezent la mars joi seara.

Numarul accidentelor in care au fost implicati motociclisti in prima jumatate a anului 2007 a crescut ingrijorator fata de anul trecut. "In 2006, in Bucuresti s-au inregistrat 293 de accidente cu motociclete, scutere si mopede, in urma carora 8 persoane au decedat, 34 au fost grav ranite si 251 au suferit rani usoare. Anul acesta, pe o perioada de doar 5 luni, au avut loc 244 de accidente, in care 8 persoane au murit, 54 au fost grav ranite si 182 au suferit rani usoare", ne-a declarat Constantin Stroescu, comisar la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei. "Astfel, intr-o jumatate de an s-au produs accidente cit intr-un an", adauga el. Cauzele accidentelor in care sint implicati motociclisti pornesc de la neasigurarea la schimbarea directiei de mers si neacordarea de prioritate si sint din vina motoristilor, in proportie de 45%, dar si a celorlalti participanti la trafic, in proportie de 55%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.