Autoritatile moldovene au anuntat ca exporturile de vin catre Rusia au fost reluate, dupa suspendarea impusa de Moscova. "Presedintele Vladimir Voronin a dat ordin pentru reluarea exporturilor de vin catre Rusia imediat", a declarat directorul genera
Autoritatile moldovene au anuntat ca exporturile de vin catre Rusia au fost reluate, dupa suspendarea impusa de Moscova. "Presedintele Vladimir Voronin a dat ordin pentru reluarea exporturilor de vin catre Rusia imediat", a declarat directorul general al companiei Moldova Vin, Valeriu Mironescu. "Sintem pregatiti pentru asa ceva de mult timp", a adaugat el. Firma spera ca exporturile sa ajunga la 30-35% din livrarile de vin existente inainte de impunerea restrictiei. O delegatie a Asociatiei de protectie a consumatorilor din Rusia a inspectat, in martie, cramele moldovene, verificind procesul de productie si conditiile de depozitare, si concluzionind ca exporturile pot fi reluate. Rusia, destinatarul a circa 80% din exporturile de vin moldovenesc, a motivat sistarea importurilor prin incalcarea de catre companiile respective a calitatii si criteriilor de siguranta, ceea ce a dus sectorul vinicol in pragul colapsului. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.