Dosarul lui Gregorian Bivolaru a ajuns in instanta. Acuzatia initiala, de act sexual cu o minora, este insotita de noi capete de acuzare, precum antisemitism si evaziune fiscala.



Directia de Investigare a

Dosarul lui Gregorian Bivolaru a ajuns in instanta. Acuzatia initiala, de act sexual cu o minora, este insotita de noi capete de acuzare, precum antisemitism si evaziune fiscala.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului General a trimis vineri in judecata 21 de persoane din Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), condusa de Gregorian Bivolaru. Acestea sint acuzate de initiere, constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina, promovarea ideologiei fasciste prin propaganda, instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

Partea cea mai dificila consta in aceea ca Bivolaru a plecat acum trei ani in Suedia, tara care a refuzat sa dea curs mai multor cereri de extradare formulate de Ministerul roman al Justitiei, pe considerentul ca statul roman ar incalca drepturile omului in acest caz si i-a acordat azil politic.

Bivolaru este acuzat de procurori ca ar fi impus in cadrul MISA un sistem bazat pe sclavie, adica "activitatile lucrative (denumite "karma yoga") nu erau platite", iar liderul n-ar fi catadicsit nici sa achite asigurarile sociale si medicale aferente respectivelor munci. Mai mult, prin sistemul "amenzilor" aplicate si al confiscarilor de bunuri ale membrilor MISA, Bivolaru si-ar fi dobindit ilicit averea, considera procurorii. El ar fi reusit sa-i insele pe membrii MISA, prin "abuz de autoritate spirituala", considera anchetatorii.

Cea mai severa acuzatie care i se aduce grupului Bivolaru este cea de promovare a ideilor fasciste. Procurorii considera ca, prin publicarea si vinzarea cartilor "Dezvaluiri cutremuratoare despre modul in care francmasoneria incearca sa distruga Romania", "SISA si francmasoneria", "Romania in fata unui alt Israel" si "Francmasoneria - misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare", Bivolaru ar fi promovat idei antisemite, pe care le-ar fi si dezvoltat ulterior in cursurile de "yoga" sustinute in fata adeptilor MISA. O alta acuzatie este de ultraj contra bunelor moravuri, pentru ca in cadrul sedintelor yoga membrii MISA mimau actul sexual. In faza initiala a cercetarilor, din 2004, Bivolaru era acuzat doar de intretinerea de relatii sexuale cu o minora. Ultimul "congres" MISA a avut loc acum doua luni, la Baile Herculane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.