Exploziile, impuscaturile si scenele pline de adrenalina au devenit nelipsite din filmele de actiune, dar asta doar dupa 1988, cind Bruce Willis l-a jucat pe John McClane, un politist care lupta cu teroristii blocati intr-un zgirie nori din Los Angeles. "Greu de ucis" a revolutionat atunci filmele de actiune, sustin cei de la ,,Entertainment Weekly’’, drept pentru care filmul ocupa locul intii intr-un clasament al acestei publicatii, intrecind productii ca "Kill Bill", "Alien" sau "Matrix". Clasamentul a fost realizat in urma voturilor scenaristilor, scriitorilor si editorilor care lucreaza in domeniu si a fost publicat chiar cu doua saptamini inaintea lansarii celei de-a patra parti «Greu de ucis», informeaza MEDIAFAX.

"Alien", cu Sigourney Weaver, a ocupat locul doi in top, urmat de "Indiana Jones si cautatorii Arcei Pierdute", "Mad Max 2" si "Matrix". Pe lista s-au mai numarat filme ca "Cei sapte samurai" (1954) de Akira Kurosawa, "Aventurile lui Robin Hood" (1938) sau "Kill Bill - Volumul 1", al lui Tarantino.

Productia care l-a transformat pe Bruce Willis dintr-un actor obisnuit de televiziune intr-un star a ramas insa favorita in preferintele amatorilor de actiune.

"Cred ca am fost a 50-a optiune pentru rolul lui John McClane! Au mers la toti inaintea mea. Richard Gere, Arnold Schwarzenegger, Clint Eastwood, Stallone... ", povesteste actorul intr-un interviu pentru ,,Entertainment Weekly’’. Willis mai spune ca a fost platit atunci cu 5 milioane de dolari, ,,o suma enorma pentru vremurile acelea’’.

Lungmetrajul a avut doua continuari, "Batalie disperata" (1990) si "Razbunare infernala" (1995), iar lansarea celui de-al patrulea episod este programata pe 27 iunie anul acesta. Bruce Willis va trebui sa anihileze de data asta o organizatie terorista care actioneaza online pentru a distruge bursa si reteaua de banci din Statele Unite.