Timisoreanca a ajuns in premiera intr-o finala WTA, la Barcelona, dupa ce a trecut cu 6-3, 6-4 de frantuzoaica Virginie Razzano.

Edina Gallovits este la numai un pas de realizarea celui mai mare succes din cariera: cistigarea unui turneu WTA. Dupa ce, in urma cu doua saptamini, se califica in premiera in turul al doilea al unui turneu de Grand Slam - Roland Garros -, vineri, timisoreanca a reusit sa acceada in finala turneului de la Barcelona, dotat cu premii in valoare de 145.000 de dolari. Dupa Ruano Pascual, Dominguez Lino, Kaia Kanepi, a venit rindul frantuzoaicei Virginie Razzano sa pice in ,,plasa’’ romancei, care i-a aplicat un sec 6-3, 6-4. In setul al doilea, la scorul de 3-1 pentru Gallovits, meciul a fost intrerupt aproximativ 15 minute intrucit frantuzoaica solicitase interventia medicului.

Gratie calificarii in finala, romanca si-a asigurat cistigarea a 80 de puncte WTA - ceea ce o va propulsa intre primele 70 de jucatoare ale lumii - si un cec in valoare de 11.395 de dolari. Urmatoarea adversara a Edinei va fi invingatoarea din partida Flavia Penetta si Meghan Shaughnessy. Daca va triumfa pe zgura de la Barcelona, Gallovits va primi, pe linga cele 115 puncte ATP, si cecul in valoare de 21.140 de dolari, o masina de teren Kia.

Edina Gallovits a inceput sa joace tenis la 4 ani la un club din Timisoara. Mama ei, Florica, este antrenoare de handbal, in timp ce tatal, Gyula Laszlo, este profesor de sport. Edina nu este singura jucatoare de tenis din familie, sora ei, Alida, practicind acelasi sport la Universitatea Buffalo, New York. In timpul liber, Edina se uita la televizor, citeste sau asculta muzica, in special Staind, Linkin Park si Jay-Z. Ca superstitie, timisoreanca incearca sa nu calce in timpul jocului pe liniile care delimiteaza terenul. Ea o admira pe Martina Hingis si viseaza ca intr-o zi sa ajunga intre primele 10 jucatoare din lume.