Premierul israelian Ehud Olmert l-a numit vineri pe liderul laburistilor, Ehud Barak, in functia de ministru al apararii, a anuntat un oficial de la biroul sefului guvernului, transmite AFP. "Premierul a avut o intilnire in tete-a-te


Premierul israelian Ehud Olmert l-a numit vineri pe liderul laburistilor, Ehud Barak, in functia de ministru al apararii, a anuntat un oficial de la biroul sefului guvernului, transmite AFP. "Premierul a avut o intilnire in tete-a-tete cu Barak astazi, dupa ce acesta i-a adresat o cerere oficiala de a fi numit ministru al apararii cit mai repede posibil", a afirmat oficialul, sub acoperirea anonimatului. "Premierul, care a acceptat, a consultat telefonic ministrii, acestia pronuntindu-se in majoritate pentru aceasta numire", a adaugat sursa citata.

La 65 de ani, Barak se declara singurul capabil sa fie un ministru al apararii credibil "in caz de razboi" si sa impiedice revenirea la putere a partidului de dreapta Likud, condus de Benjamin Netanyahu.

Fost premier, Ehud Barak a devenit, miercuri, noul lider al Partidului Muncii, cistigind la limita alegerile primare in fata rivalului Ami Ayalon, fost director Shin Beth. Fostul presedinte al partidului, Amir Peretz, a fost eliminat din primul tur de scrutin. Peretz detinea anterior portofoliul apararii si a fost extrem de criticat pentru greselile din timpul razboiului din Liban de anul trecut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.