Toate aceste cifre concentreaza cateva date - dintre alte multe informatii esentiale - ce se regasesc in "Cronica Papilor" (Editura RAO) de P.G. Maxwell-Stuart, o lucrare de referinta.
Papii sunt o parte esentiala a istoriei. In cele doua milen
Toate aceste cifre concentreaza cateva date - dintre alte multe informatii esentiale - ce se regasesc in "Cronica Papilor" (Editura RAO) de P.G. Maxwell-Stuart, o lucrare de referinta.
Papii sunt o parte esentiala a istoriei. In cele doua milenii, putine locuri nu au fost influentate de papalitate sau supuse unor schimbari, in bine sau in rau, permanente sau temporare, de hotararile si de decretele suveranilor pontifi sau chiar de prezenta lor. La sfarsitul mileniului al II-lea, papalitatea pare sa fi inchis un cerc in calatoria sa de-a lungul vremii si-a restrans rolul politic, si-a reintarit pozitia de lider spiritual. "Cronica papilor" este prima carte care prezinta, intr-o forma narativa, folosind tabele cronologice si alte diferite mijloace vizuale, toate domniile papale in ordine cronologica. Lucrarea contine biografii ale tuturor celor 266 de papi - de la Sfantul Petru, la Benedict al XVI-lea, oferind o imagine de ansamblu a acestor personalitati, deopotriva pastori ai credintei, mari oameni de stat si mecenati ai artelor. Exista cronologii succinte privind durata si evenimentele importante din timpul pontificatului fiecarui papa. Fisele biografice pentru fiecare papa cuprind informatii-cheie - cum ar fi numele de nastere, activitatea anterioara alegerii in functie si despre familie. Exista, de asemenea, numeroase pagini sau casete despre evenimente care au marcat istoria papalitatii - de la excavarea mormantului Sfantului Petru, la renasterea catolicismului in timpul Contrareformei. O alta cuantificare a acestui volum: 317 ilustratii, dintre care 112 color, incluzand portrete si busturi ale papilor, comori de arta de la Vatican si harti detaliate.
Autorul, dr. P.G. Maxwell-Stuart este conferentiar onorific la Departamentul de istorie moderna al Universitatii St. Andrews si membru al Societatii Regale de Istorie din Marea Britanie. Deopotriva clasicist si specialist in istoria Evului Mediu, a publicat numeroase carti si articole in ambele domenii, intre lucrarile sale figurand, "Vrajitorie in Europa si Lumea Noua. 1400 "1800" (2001), "Ocultismul in Europa medievala" (2005) si "Arhiepiscopii de Canterbury - o istorie" (2006). (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.