79,9 milioane de telespectatori din intreaga lume au urmarit anul trecut "CSI - Crime si investigatii", devenind cel mai popular serial in 2006. Productia, difuzata si in Romania de TVR 1 si Prima TV, a devansat seria paralela "CSI- Miami", difuzat de PRO TV. Topul a fost realizat in urma unui studiu realizat de compania Eurodata TV Worldwide, departamentul international al companiei Médiamétrie, care masoara audientele din 48 de tari, cu un numar de telespectatori estimat la 2,5 miliarde.

In categoria comediilor, "Neveste disperate", difuzat in Romania de TVR 1, a avut peste 70,2 milioane de telespectatori, si a intrecut in categorie seriale ca "Monk" (ProCinema) si "Mr. Bean". Cu 24,7 milioane de spectatori, "Dragoste si putere", pe care romanii il pot urmari la Prima TV, a fost cea mai populara telenovela, devansind "Trupul dorit" si "Juramintul", difuzate de Acasa TV.

2006 a fost un alt an bun pentru televiziune, in opinia lui Jacques Braun, directorul international Médiamétrie, care a declarat ca a crescut cu aproape jumatate de ora consumul de tv in 30 de tari. Diferentele regionale sint, insa, semnificative: un american se uita la televizor in medie 4 ore si 30 de minute, in timp ce in India intervalul scade la o ora si 40 de minute. Daca tabieturile de vizionare sint diferite, show-urile de divertisment ca "Vrei sa fii miliardar?", "Big Brother", "Dansez pentru tine" si "Survivor" aduc cel mai mare rating, indiferent de geografie in intreaga lume, mai arata cercetarea.