IJP Dolj - Un nou mandat pentru omul de afaceri  Controversatul om de afaceri craiovean Genica Boerica a ajuns ieri in arestul IJP Dolj, dupa ce a fost dat in urmarire pentru executarea unui mandat de arestare emis joi de Tribunalul Dol
IJP Dolj - Un nou mandat pentru omul de afaceri  Controversatul om de afaceri craiovean Genica Boerica a ajuns ieri in arestul IJP Dolj, dupa ce a fost dat in urmarire pentru executarea unui mandat de arestare emis joi de Tribunalul Dolj. Genica Boerica este cercetat intr-un dosar privind o rambursare ilegala de TVA in valoare de 1,1 milioane de lei, obtinuta de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj. Comisarul-sef Georgel Enescu, comandantul IJP Dolj, a declarat ieri ca Boerica a fost dat in urmarire dupa ce Tribunalul Dolj a emis mandatul de arestare, iar acesta nu s-a prezentat vineri la Politie, asa cum ar fi trebuit, conform interdictiei impuse anterior. Avocatul lui Genica Boerica, Alice Draghici, a declarat ca la momentul emiterii mandatului de arestare clientul sau era internat intr-un spital in Bucuresti si de aceea a ajuns abia ieri-dimineata in arestul IJP Dolj MANDAT Magistratii Tribunalului Dolj au emis joi un mandat de arestare pe numele lui Genica Boerica, acesta fiind acuzat de instigare pentru rambursare ilegala de TVA. In dosar mai sunt cercetati Radu Dragan si Aurel Dorian Prie, care in perioada august-septembrie 2004 au solicitat si obtinut de la finantele doljene, prin firma SC DRAGSTRO SRL Craiova, suma de 1,1 milioane de euro. Biroul de presa al Parchetului ICCJ a precizat pentru Mediafax ca procurorii au emis un mandat de arestare in lipsa de zece zile pentru Boerica, deoarece acesta nu era de gasit, si de 29 de zile pe numele celorlalte doua persoane. Potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis ieri agentiei Mediafax, ofiterii BCCO Craiova au finalizat cercetarile in dosarul penal privindu-i pe Genica Boerica, Aurel Prie si Radu Dragan, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si spalare de bani.  Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2004, cei trei au constituit un grup infractional organizat si au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie apartinand unei ferme din Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat si obtinut de la DGFP Dolj o rambursare ilegala de TVA in valoare de 1,12 milioane de lei, suma ce a fost virata in contul unei societati comerciale administrate de Dragan. Omul de afaceri craiovean a fost arestat preventiv initial in toamna anului 2004, dar a fost eliberat ulterior din inchisoare, dupa ce a depus marturie impotriva fostului premier Adrian Nastase in dosarul cunoscut sub numele "Matusa Tamara". Pe baza marturiei lui Boerica, Nastase a fost pus sub acuzare in acest dosar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.