Vreti sustinerea PSD? Ne dati bani! Acesta este mesajul liderilor locali ai PSD transmis ieri guvernului PNL-UDMR.

Presedintii de consilii judetene apartinind PSD s-au reunit vineri la Bucuresti, la sediul central al partidului, pentru
Vreti sustinerea PSD? Ne dati bani! Acesta este mesajul liderilor locali ai PSD transmis ieri guvernului PNL-UDMR.

Presedintii de consilii judetene apartinind PSD s-au reunit vineri la Bucuresti, la sediul central al partidului, pentru a cere fonduri de la Guvernul Romaniei. Oricit ar parea de ciudat, aceasta a fost principala cerinta a baronilor pesedisti, 19 la numar.

Mircea Geoana, care a condus sedinta cu baronii PSD, a aflat ca in "domeniile" administrate de acestia e mare nevoie de bani. Despre modalitatea de a obtine banii ceruti a vorbit la final Mircea Geoana, care a anuntat ca, daca situatia nu se rezolva, partidul sau nu va ezita sa depuna o motiune de cenzura, demers in urma caruia ar putea fi demis guvernul Tariceanu.

"Motiunea de cenzura a fost evocata de unii colegi si exista o foarte mare nemultumire in teritoriu la nivelul alesilor locali PSD", a spus Geoana. El a dat si cifre: din totalul resurselor din bugetul national catre comunitatile locale, 80% ajung la localitatile unde exista alesi locali ai formatiunilor aflate la guvernare si doar 20% la cele administrate de pesedisti". Aceasta, a explicat Mircea Geoana, in conditiile in care 40% dintre alesii locali din tara sint ai PSD. "Ai nostri spun un lucru foarte simplu: pina la urma si la urma decit sa stam si sa fim in continuare batjocoriti de guvernele care au venit din 2005 incoace mai bine iesim la lupta si ne jucam sansa noastra si mergem la alegeri anticipate", a spus Geoana. Liderul PSD a mai sugerat ca este posibil ca motiunea de cenzura sa fie depusa in cazul in care raportul de tara realizat de Comisia Europeana ar fi unul defavorabil Romaniei.

Tariceanu nu se teme de motiune Premierul Tariceanu a declarat, vineri, ca motiunea de cenzura, invocata de PSD, este un instrument aflat permanent la indemina opozitiei, precizind insa ca Romania si-a indeplinit angajamentele fata de UE si nu se pune problema unei clauze de salvgardare din partea Comisiei Europene. El a aratat ca a stiut din momentul in care a preluat mandatul de prim-ministru ca se poate confrunta oricind cu o motiune de cenzura, aratind totodata ca PSD putea observa ca Romania si-a indeplinit angajamentele in toate domeniile monitorizate de Comisia Europeana si ca nu se pune problema clauzei de salvgardare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.