BAE Systems i-a oferit printului Bandar al Arabiei Saudite, in 1998, de ziua sa, un avion Airbus 340, compania suportind cheltuielile de zbor si in ziua de azi. Compania britanica BAE Systems i-a facut cadou printului saudit Bandar u


BAE Systems i-a oferit printului Bandar al Arabiei Saudite, in 1998, de ziua sa, un avion Airbus 340, compania suportind cheltuielile de zbor si in ziua de azi. Compania britanica BAE Systems i-a facut cadou printului saudit Bandar un aparat de tip Airbus 340, cu patru motoare, in valoare de 111 milioane de euro. Acesta a fost vopsit in argintiu si albastru, culorile echipei americane de fotbal favorite a lui Bandar, Dallas Cowboys. Avocatii printului Bandar sustin ca aparatul de zbor a fost achizitionat si echipat de BAE, pentru ministerul saudit al apararii, conform programului al-Yamamah, ca parte a tranzactiei privind vinzarea de arme de catre compania britanica. Potrivit avocatilor, aeronava apartinea fortelor aeriene saudite si era utilizata si de alti demnitari sauditi, printre care regele Abdullah si ministrul de externe, printul Faisal. Printul Bandar neaga acuzatiile potrivit carora ar fi primit peste 1,5 miliarde de euro din partea companiei BAE, in cadrul contractului al-Yamamah, caz investigat de Biroul pentru Fraude Majore din Marea Britanie, pina la suspendarea anchetei de catre premierul Tony Blair, pe motive de "securitate nationala".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.