Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri judecarea in dosarul privatizarilor - in care Stamen Stancev, Radu Donciu si Dorinel Mucea sunt acuzati de spionaj - pentru 19 iulie.
Dupa ce la termenul trecut, avocatii inculpatilor au cerut ragaz pentr
Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri judecarea in dosarul privatizarilor - in care Stamen Stancev, Radu Donciu si Dorinel Mucea sunt acuzati de spionaj - pentru 19 iulie.
Dupa ce la termenul trecut, avocatii inculpatilor au cerut ragaz pentru a studia stufosul dosar, care cuprinde 104 volume a cate 500 de file fiecare, de data aceasta au invocat un viciu de procedura: rechizitoriul prin care Stancev a fost deferit Justitiei nu a fost tradus in limba bulgara. Aparatorii au sustinut, de asemenea, ca au mai multe nelamuriri legate de interceptarile telefonice, aratand ca doresc sa le clarifice pana la inceperea judecarii pe fond a procesului. Procesul "spionilor" a inceput in 20 aprilie doar cu judecarea acuzatiilor aduse omului de afaceri bulgar Stamen Stancev - consultant international, lui Mihai Dorinel Mucea - fost adjunct al sefului Oficiului Participantiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si Mihai Radu Donciu - fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului. Acuzele aduse lui Vadim Benyatov au fost disjunse intr-un alt dosar. Stamen Stancev, Dorinel Mucea si Radu Donciu au fost trimisi in judecata pentru tradare prin transmitere de secrete. In acelasi caz a fost pus sub acuzare si Codrut Seres, interceptarile relevand raporturile directe dintre acesta si Stamen Stancev, precum si aranjamentele de culise privind privatizarile Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Posta Romana.
La 27 aprilie, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale si fata de Zsolt Nagy, acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, ambele in concurs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.