Cum reactioneaza lumea literara si cititorii la dezbaterea Cotidianului „Un Noble pentru Romania". Directorul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu: „Mircea Cartarescu e cu sase clase peste multi dintre laureatii Premiului Nobel din ultimii ani!"

Mircea Cartarescu: „Ma bucur ca Mircea Horia Simionescu se afla pe lista aceasta. Merita cu prisosinta. Din pacate, in perioada lui de glorie, critica literara l-a considerat mai degraba un umorist excentric, nu i-a remarcat originalitatea si valoarea literara indiscutabila. E o reparatie tirzie, pentru acest mare prozator." Mircea Cartarescu a refuzat, evident, sa comenteze prezenta sa pe lista nominalizabililor. A venit la Bookfest, an calitate de simplu vizitator.

Criticul literar Marius Chivu care a afirmat la prima dezbatere a Cotidianului ca in urmatorii sapte ani „Mircea Cartarescu va lua Premiul Nobel" : M-am intilnit cu el (cu Cartarescu, n.red.) la lansarea „Submarinului interzis" – poemul la patru miini scris de Rucandra Cesereanu si de Andrei Codrescu, aparut la Editura Brumar . N-a reactionat in nici un fel."

Acelasi Marius Chivu „Ar fi minunat daca va veti tine de capul celor care pot face nominalizari, ca sa si trimita aceasta nominalizare Academiei Suedeze."

Criticul literar Dan C.Mihailescu dupa ce ne-a felicitat din nou, pentru 1.500.000 de carti vindute in colectia Literatura: „ Toata lumea din tirg vorbeste despre Nobelul vostru"

Viorel Costinescu, student la Medicina, 22 de ani: „Trebuie facuta o asemenea incercare. Sinteti tari!"

Gheorghe Vasilescu: „Ce faceti daca ia Premiul Nobel candidatul vostru?"

Ioana Curca, profesoara, 40 de ani: „Am auzit reactii pro si contra, eu sint pro. Avem scriitori de Nobel. O adug pe lista pe Gabriela Adamesteanu."

Despre propunerile venite din partea cititorilor, o prima selectie miine. Veti avea mari surprize.