Chitara bate toba
Maxim Belciug (chitara) si Alex Sturzu (percutie) vor sustine un concert extraordinar al carui titlu este "Chitara bate toba". Recitalul face parte din programul "Clubul Taranului", initiat de Muzeul Taranului Roman, si incepe la orele 21.00, in aceasta seara, in incinta muzeului. Intrarea libera. (L.D.)
CCE la Bucuresti
Muzeul Satului din Bucuresti este, incepand de ieri, gazda unui Centru de informare despre Sibiu-Capitala Culturala Europeana (CCE) - foto, inaugurat in prezenta Paulei Popoiu, director general al Muzeului Satului, si a lui Sergiu Nistor, comisarul guveramental pentru "Sibiu - CCE 2007". Centrul este adresat in principal bucurestenilor si va functiona ca mijloc de multiplicare si diseminare a informatiilor despre calendarul si evenimentele culturale ale Sibiului, complementar celorlalte instrumente utilizate. Cu aceasta ocazie, a fost prezentat si Ghidul Sibiu - House of Guides, primul ghid complet al orasului. (L.I.)
Vernisaj cu carte la ICR Viena
Un grup de studenti ai Universitatii Nationale de Arta (UNA) din Bucuresti, coordonat de prof. Mircia Dumitrescu, lector Carmen Apatrei si asistent Carla Duschka, expune, incepand din 14 iunie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Viena lucrari de grafica si acuarela intitulate "Ipotesti, realizate anul trecut in cadrul unei rezidente in localitatea natala a lui Eminescu. Organizata in parteneriat intre ICR, Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" - Memorialul Ipotesti si UNA, expozitia va ramane deschisa pana pe 19 iunie. Tot ICR Viena va fi gazda, duminica, si pentru prezentarea cartii lui Radu Pavel Gheo "Adio, adio, patria mea", in cadrul programului "Matinee&Brunch im RKI" de promovare a literaturii contemporane romanesti, derulat in colaborare cu editura Polirom, Societatea Theodor Kramer si Societatea Austriaca pentru Literatura. Dupa lectura in limba germana (actorul Hermann Schmid), urmeaza convorbiri cu autorul. (L.D.)
Traznai "Brand 2006"
Lansata recent la Libraria Sadoveanu, ultima "productie" a scriitorului si publicistului Carol Roman - "Traznai Brand 2006" - povesteste, in buna traditie a hazului de necaz, intamplari din "epoca miraculoasa" pe care o traversam, avand drept personaje oameni simpli, prinsi in vartejul unor evenimente al caror sens, de cele mai multe ori, le scapa. "Dar oamenii, oamenii, ce gandesc?", aceasta este intrebarea la care incearca sa raspunda cu incapatanare autorul, plasandu-se undeva intre Svejk si Bula pentru a putea surprinde, "din coltul sau", situatiile de un comic trist care ne bantuie viata cotidiana. Lansarea volumului a fost onorata de prezenta unor personalitati importante ale lumii literare precum Eugen Uricaru, Lucian Avramescu, Octavian Andronic - caruia ii apartin caricaturile care ilustreaza volumul -, jurnalisti si membri ai Corpului Diplomatic de la Bucuresti. (E.I.)