Apa care alimenta celebra fantana Trevi din Roma a fost oprita dupa ce un muncitor din constructii a stricat o teava veche de 2000 de ani, au relatat miercuri surse din compania locala de apa, citate de Reuters. Apa curgea in Roma prin intermediul "A
Apa care alimenta celebra fantana Trevi din Roma a fost oprita dupa ce un muncitor din constructii a stricat o teava veche de 2000 de ani, au relatat miercuri surse din compania locala de apa, citate de Reuters. Apa curgea in Roma prin intermediul "Apeductului Virginei" inca din anul 19 i.Hr., insa a secat in mod misterios luna aceasta, stopand alimentarea cu apa la mai multe fantani, printre care si opera arhitecturala Trevi ce dateaza din perioada Barocului. O cercetare facuta cu ajutorul unei camere video subacvatice in conducta veche a dus la sursa blocajului - o casa din cartierul Parioli, aflata de cealalta parte a parcului Villa Borghese, unde muncitorii construiau o parcare auto privata. Purtatorul de cuvant al companiei de apa a afirmat ca un muncitor a spart teava si apoi a incercat sa o captuseasca cu beton, insa, de fapt, a umplut-o cu materialul de constructii.
"Efectuam verificari tehnice si trebuie sa recunoastem ca va dura cateva luni pentru a repara conducta", a spus acesta. Turistii aflati in vizita la fantana Trevi nu au observat defectiunea deoarece aceasta se afla in reconstructie. Mai multe fantani mai mici din Roma au incetat sa mai functioneze, iar la Trevi va trebui inlocuita apa in curand. Fantana Trevi este foarte cunoscuta, Anita Ekberg balacindu-se in apa in filmul "La Dolce Vita" din anii 1960. In timp ce compania de apa lucreaza la repararea conductei si cere despagubiri de la muncitor, fantana va primi apa de la o alta teava mai noua. "Apeductul lui Paul" aduce apa in Roma de la un lac aflat in nordul orasului inca din anul 2 d.Hr.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.