Renault continua sa analizeze optiunea de a construi un automobil foarte ieftin pentru pietele emergente, dar reprezentantii companiei nu au comentat informatiile din presa potrivit carora constructorul auto francez vrea sa dezvolte in India un vehic
Renault continua sa analizeze optiunea de a construi un automobil foarte ieftin pentru pietele emergente, dar reprezentantii companiei nu au comentat informatiile din presa potrivit carora constructorul auto francez vrea sa dezvolte in India un vehicul de 3.000 de dolari, transmite Reuters. Renault intentioneaza sa angajeze 1.000 de ingineri care sa proiecteze, in decurs de trei ani, un model auto cu pret foarte scazut, a relatat ziarul francez Le Figaro. Noul vehicul nu va fi comercializat insa in Europa. "Intr-adevar, ne gandim sa lansam un vehicul mai competitiv pe pietele emergente decat modelul Logan din punctul de vedere al pretului", a declarat un purtator de cuvant al grupului francez, fara sa ofere alte detalii. Renault a inceput comercializarea modelului Logan asamblat local pe piata din India in luna mai.
Producatorul auto construieste inca o fabrica in India, unde activitatea propriu-zisa de productie va fi lansata la jumatatea anului 2009. Renault nu are insa un centru de proiectare in aceasta tara. Proiectul urmeaza sa fie discutat in curand de Consiliul central al angajatilor Renault, conform publicatiei franceze.
Cotatia actiunilor Renault, proprietarul companiei Automobile Dacia, a crescut cu 2% in timpul sedintei bursiere, la 111,28 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.