Pugilistul roman Lucian Bute il va infrunta simbata, la Montreal, pe australianul Sakio Bika, intr-un meci care va decide challengerul la titlul mondial.

Lucian Bute se va afla, simbata dis-de-dimineata, in fata celui mai greu examen de pina acum la profesionism. Pugilistul roman il va infrunta, la Montreal, pe australianul de origine cameruneza Sakio Bika, invingatorul acestei partide urmind sa devina challenger la titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, pe care in prezent il detine columbianul Alejandro Berrio. Partida va fi transmisa in direct de Radio Romania Actualitati, incepind cu ora 5.00.

„M-am antrenat mai mult ca oricind si sint convins ca il voi bate pe Bika. Inca de cind am trecut la profesionism am visat sa ajung sa ma bat pentru titlul mondial, iar acum sint doar la un pas de asta", a afirmat increzator Bute. Despre adversarul sau, romanul spune ca „are un stil murdar de lupta, loveste cu capul intentionat. In meciul impotriva lui Markus Beyer, Sakio i-a spart arcada adversarului, in urma unei lovituri cu capul. Germanul n-a mai putut continua si arbitrii au decis meci nul. Si cu Joe Calzaghe s-a petrecut cam la fel, dar englezul a reusit sa termine lupta si chiar sa-si pastreze titlul mondial. Eu nu-i voi da prilejul sa atace murdar. Pentru ca, daca stii sa-l stopezi cind trebuie, nu mai poate misca. Nu ma tem de stilul lui murdar", a adaugat Bute, care a adunat pina acum 19 succese la profesionism, din care 16 prin KO.

Supranumit „Scorpionul", Sakio Bika are in palmares 22 de victorii (14 prin KO), doua egaluri si doua infringeri. Pina acum, australianul a luptat de doua ori pentru titlul mondial, dar a pierdut de fiecare data. „Sint mai dur decit Bute", s-a aratat increzator Bika, dupa care a trecut la atac: „Voi fi cu patru centimetri peste roman. L-am vazut la conferinta de presa pe Bute si parea ingrijorat. Are probleme cu greutatea. Nu au vrut sa ma ajute cu sparring partnerul, au incercat sa ma faca sa-mi pierd increderea in mine, dar nu au reusit. Sint pregatit sa cistig". In cadrul galei de la Montreal, un alt roman, Ion Ionut, alias Jo Jo Dan, il va avea ca adversar pe mexicanul Walter Orlando Acosta.

Cine este pugilistul Sakio Bika, adversarul lui Lucian Bute de simbata

Romanii sint periculosi cu manusi

http://www.youtube.com/romanianboxing