Majoritatea deputatilor au preferat sa plece in teritoriu ieri, cu o zi mai devreme decat programul stabilit de lucru in comisiile parlamentare, cu toate ca, de cateva saptamani, membrii Biroului Permanent au avertizat asupra existentei la comisii a multor proiecte cu termenul de dezbatere depasit.
Cele mai multe comisii nu au lucrat, avand in program studiu individual, sau si-au epuizat ordinea de zi inca de marti. In aceasta situatie s-au aflat comisiile de cultura, juridica, pentru drepturile omului, de munca, de aparare, de egalitate de sanse, de politica economica, de industrii si de politica externa. Comisia pentru cercetarea abuzurilor a avut in program lucru pe subcomisii.
Singurele comisii care au avut activitate au fost comisiile de invatamant, sanatate si agricultura, dar si acestea au avut sedinte scurte. Comisia de invatamant a discutat despre un proiect privind Academia de Stiinte Agricole Gheorghe Sisesti, Comisia de sanatate a respins proiectul de lege privind infiintarea managementului sanitar, iar Comisia de agricultura a amanat un proiect de lege. Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a precizat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca exista 131 de proiecte de lege venite de la Guvern, dintre care 56 au parcurs traseul legislativ, 32 au mers la promulgare, iar peste 20 au termenul de dezbatere depasit. De altfel, de doua luni, secretarii Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu si Valeriu Zgonea, au atentionat asupra existentei mai multor proiecte blocate la comisii. Parlamentarii mai au la dispozitie doua saptamani sa finalizeze proiectele restante, intrucat din 1 iulie intra in vacanta, pana la 1 septembrie. (Mediafax)