Gaza, controlata in totalitate de Hamas, iar Cisiordania, de Fatah. In ultima saptamana, confruntarile care au divizat drastic teritoriile palestiniene au ridicat problema unui adevarat "razboi civil", ipoteza pe care presedintele Autoritatii Palesti
Gaza, controlata in totalitate de Hamas, iar Cisiordania, de Fatah. In ultima saptamana, confruntarile care au divizat drastic teritoriile palestiniene au ridicat problema unui adevarat "razboi civil", ipoteza pe care presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a invocat-o deja. Abbas a dizolvat joi Executivul  in urma unei saptamani de lupte intre cele doua forte politice care au condus la moartea a 1.000 de persoane, relateaza BBC.  EXECUTIV. Mahmoud Abbas urma ieri sa-l anunte pe premierul noului guvern, dupa negocieri cu Fatah si reprezentanti ai Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (PLO). Cotidianul israelian Haa€™aretz relata despre nominalizarea in functia de premier a fostului ministru de Finante, independentul Salam Fayyad, o personalitate respectata de comunitatea internationala. Un inalt oficial israelian a declarat pentru AFP ca Tel Avivul este fortat sa-si regandeasca intreaga strategie pentru Fasia Gaza, deoarece este foarte posibil ca Hamas, sprijinit de state precum Iran si Siria, sa lanseze atacuri asupra teritoriilor statului Israel.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.