Fosti colegi in Alianta D.A., primarul general Adriean Videanu (PD) si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (PNL), se razboiesc pe administrarea soselei de centura a Bucurestilor. Imediat ce fostul viceprimar Orban a anuntat ca vrea sa concesione
Fosti colegi in Alianta D.A., primarul general Adriean Videanu (PD) si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (PNL), se razboiesc pe administrarea soselei de centura a Bucurestilor. Imediat ce fostul viceprimar Orban a anuntat ca vrea sa concesioneze artera, edilul Capitalei a sarit ca ars, cerand premierului sa o transfere municipalitatii, pe motiv ca ea constituie inelul exterior de circulatie al orasului.
"Sunt extrem de ingrijorat de modul in care ministrul Transporturilor trateaza o problema stringenta de trafic al orasului in a carui administratie a fost implicat pana de curand, punand semnul egalitatii intre o autostrada, pe care o poate concesiona, si un inel exterior de circulatie al municipiului Bucuresti. E ca si cand ar spune ca intentioneaza sa concesioneze artere interne ale Capitalei, precum Calea Victoriei sau Bulevardul Magheru. Fac apel la primul ministru sa nu gireze o asemenea atitudine din partea ministrului Transporturilor si ii adresez propunerea pentru transferarea centurii Capitalei in administrarea municipalitatii, in cazul in care Guvernul nu are o alta solutie in afara concesionarii acestei artere", se arata intr-o declaratie de presa a edilului sef al Capitalei.
Adriean Videanu a argumentat ca Bucurestiul va deveni in curand metropola, pentru care inelul exterior de circulatie va fi vital, actuala centura fiind inclusa deja in sistemul de management al traficului pe care Primaria Municipiului Bucuresti il deruleaza. "Soseaua de centura se prefigureaza a fi inelul exterior de circulatie al municipiului Bucuresti, chiar daca in acest moment se afla in administratia Companiei Nationale de Autostrazi", a precizat Videanu.
Orban vrea concesionare
Ministerul Transporturilor va concesiona 1390 de kilometri de autostrada, din totalul de 2000 de kilometri prevazuti in proiecte. Anuntul a fost facut marti de ministrul Ludovic Orban. "Proiectele de constructie a autostrazilor sunt in diverse faze de executie, pentru unele exista studii de fezabilitate, iar pentru altele nu exista. Cred ca intr-un interval de timp de 18 luni vom semna primele contracte de concesiune, iar intr-un termen de trei ani - trei ani si jumatate vom reusi sa le semnam si pe celelalte", a precizat el. Guvernul a alocat 335 milioane de lei din Fondul National de Dezvoltare pentru finantarea, in 2007, a unor proiecte de infrastructura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.