Am aflat din Jurnalul National de la talentata jurnalista Oana Stancu despre intalnirea presedintelui cu "intelectualii" neamului, in frunte cu spiritul heideggerian Gabriel Liiceanu! Domnul Valeriu Turcan este citat sustinand ca s-ar fi intalnit pen
Am aflat din Jurnalul National de la talentata jurnalista Oana Stancu despre intalnirea presedintelui cu "intelectualii" neamului, in frunte cu spiritul heideggerian Gabriel Liiceanu! Domnul Valeriu Turcan este citat sustinand ca s-ar fi intalnit pentru a discuta despre lustratie (vezi Jurnalul National, 14 iunie 2007)! Pe sest, undeva pe malul marii!

Mi-aduc aminte de articolul lui Liiceanu cu titlul "Talentata doamna Musca sau despre minciuna in extaz" din Cotidianul, 15 august 2006, in care tuna si fulgera impotriva doamnei cu pricina, pentru vina fenomenologica de a fi colaborat cu Securitatea ceausista!

"Intelectualul" i se adresa asa: "E adevarat, nu ati facut politie politica, pentru ca Securitatea toata, cu colaboratorii ei cu tot, nu facea politie politica. Ea era politia politica.

Toata Securitatea, de la femeia care spala cu carpa coridoarele MAI si pana la generalii de Securitate, (...) cu totii, doamna draga, faceau sa functioneze sistemul cel mai perfectionat de represiune si de generare a fricii. Cu totii faceati cu putinta teroarea".
Sigur, Liiceanu nu stia ca, intr-un stat de drept, nu exista vinovatii colective! Ca peste tot, vinovatia este individuala. Ca, nici dupa sentintele Tribunalului de la Nüremberg, care a condamnat partidul nazist, ca organizatie criminala (ceea ce nu s-a intamplat niciodata cu Securitatea ceausista), nazistii adusi in fata unui tribunal nu puteau fi considerati vinovati ab initio. Iar cei care nu stiau de crimele naziste nu aveau a se teme. Ca si in anii a€™90, unii veterani Waffen SS, in SUA sau Marea Britanie, primeau pensii de razboi de la statul german, cu stirea guvernelor din tarile de rezidenta, pentru simplul motiv ca nu au participat la atrocitatile de care s-au facut vinovati multi dintre camarazii lor in razboiul mondial. Iar SS-ul a fost si ea declarata organizatie criminala de Tribunalul de la Nüremberg!

Aflu acum ca "intelectualul" cel suparat pe Securitate il consiliaza pe Basescu referitor la lustratie! Probabil, sub influenta "intelectualului", Base, conform comunicatului oficial din 11 iunie 2007, i-a acordat gradul de "general de brigada in rezerva domnului colonel in rezerva Stanca Nicolae Viorel, din cadrul Serviciului Roman de Informatii"!

Ca doar bine zicea prezidentul, la 22 ianuarie 2007, conform site-ului oficial (interviu pentru saptamanalul austriac "Profil"): "Lustratia este posibila daca are loc un an dupa revolutie. Dar au trecut deja 16 ani. Multi angajati ai securitatii sunt demult in pensie. In actualul serviciu de informatii al Romaniei nu mai sunt activi, mai degraba sunt in economie sau in politica".

Pai, nu trebuie ridicati in grad, daca nu mai sunt activi? Nu trebuie decorati, daca au trecut in economie? Nu, nu, astia nu sunt oligarhi! Liiceanu zicea cu voce tremuranda, la 31 mai 2007, la Turcescu, la Realitatea TV, ca este o "eroare" sa pui "apasat intrebarea daca tot ceea ce face personajul care ocupa functia de presedinte al Romaniei are o acoperire intocmai in culisele ultime ale gandirii sau crezurilor dansului. Pe mine nu ma intereseaza daca exista o umbra intre lucrul rostit si crezul intim-ultim, ci daca aceste programe, aceste idei sunt sustinute intr-o maniera pragmatica pe scena practica, politica, a Romaniei"!

Asa e, domnea€™, nu trebuie sa va pese daca Basescu minte cu privire la lustratie! Chiar daca este "minciuna in extaz"!

Hai, dati lustratie celor 75% din 45%! Lustrati femeia de serviciu!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.