Desi decizia TAS din 5 decembrie 2006 legata de cazul Politehnicii Timisoara este cat se poate de clara, oficialii federali au incercat, si au si reusit, timp de aproape o jumatate de an, sa amane aplicarea acesteia. Mai mult, desi FRF a fost amenint
Desi decizia TAS din 5 decembrie 2006 legata de cazul Politehnicii Timisoara este cat se poate de clara, oficialii federali au incercat, si au si reusit, timp de aproape o jumatate de an, sa amane aplicarea acesteia. Mai mult, desi FRF a fost amenintata de FIFA cu excluderea din competitiile internationale, federatia n-a reusit nici in ultimul ceas aplicarea totala a deciziei de la Lausanne (astazi, 15 iunie, este termenul limita fixat de forul mondial). Cel care a reusit sa complice un caz foarte simplu nu este nimeni altul decat Iustin Stefan, consilierul juridic al FRF.
Stefan a demonstrat ieri cat de bine pregatit este: i-a cerut lui Zambon intreg dosarul legat de acest caz! Adica, omul care trebuia sa lamureasca situatia recunoaste ca nu are toate informatiile (italianul a refuzat, spunandu-i lui Stefan ca este platit de FRF tocmai pentru aceste lucruri). Stefan este cel care a aplicat eronat decizia TAS, lucru recunoscut de FRF dupa scrisoarea-ultimatum a FIFA, si tot el l-a pacalit pe Mircea Sandu prin faptul ca nu l-a informat pe acesta de toate documentele luate in calcul de TAS.
Uite "Poli", nu e "Poli"!
Stefan a devenit celebru prin aplicarea eronata a deciziei TAS, pe 20 martie 2007, cand a considerat ca sanctiunile se aplica lui CS FCU Politehnica Timisoara, club cu grupe de copii si juniori, si nu lui FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, clubul lui Marian Iancu. Juristul de la FRF a spus ca gruparea din Liga I nu are nici o legatura cu cea de copii si juniori, desi documentele federale demonstrau acest lucru (situatie confirmata si de avocatii elvetieni prin decizia TAS). Astfel, pe 9 august 2006, Comitetul Executiv al FRF a aprobat o circulara, semnata de Mircea Sandu, in care se precizeaza clar ca aparitia unui nou club, rezultat fie prin transformarea unei societati non-profit in societate pe actiuni, fie prin cesionarea drepturilor de participare si a drepturilor federative, este continuatorul juridic (inclusiv patrimonial) al celui vechi. Mai mult, aceeasi circulara spune ca vechiul club trebuie dezafiliat de la FRF, doar prin "gresita interpretare" a legislatiei acesta continua sa ramana afiliat (facsimil 1). Dincolo de acte, daca intre CS FCU Politehnica si FCU Politehnica Invest nu ar fi fost nici o legatura, echipa lui Iancu nu putea fi inscrisa in Liga I, ci trebuia sa inceapa, ca orice club nou infiintat, din diviziile judetene. Cu toate acestea, Stefan a spus marti, in conferinta de presa organizata de FRF in legatura cu aplicarea deciziei TAS, ca nici societatea italianului Claudio Zambon - SC FC Politehnica Timisoara SA, echipa din Liga a III-a, nu putea prelua palmaresul si istoricul prin transformare in societate pe actiuni conform legilor 31/1990 si 60/2000, varianta sustinuta si de Viorel Duru, seful Departamentului Licentiere al FRF. In acest caz, ar insemna ca toate transformarile de acest gen din Romania nu ar fi in regula, adica nici actualele Steaua, Dinamo sau Rapid nu ar detine palmares si istoric!
Dovada!
Acelasi Iustin Stefan a mai declarat ca, dupa parerea sa, palmaresul si istoricul apartin AS FC Politehnica Timisoara, asociatie din care a aparut SC FC Politehnica Timisoara SA, gruparea lui Zambon. Stefan a mai sustinut ca nu exista documente care sa certifice faptul ca palmaresul si istoricul ar fi trecut de aceasta asociatie la societatea lui Zambon. Numai ca la FRF exista inregistrat la Registratura (nr. 487/11.02.2004) un document care lamureste tocmai acest lucru. Documentul este o incheiere de autentificare (nr. 2315/04.06.2003) a unei declaratii pe care a facut-o Adrian Craciun, in calitate de administrator al SC FC Politehnica 2002 Timisoara (rezultata din asocierea de cinci membri, Craciun in calitate de reprezentant al AS FC Politehnica), in care acesta recunoaste ca societatea lui Zambon este continuatoarea de drept a asociatiei. Dupa ce s-a ajuns la tribunal, FC Politehnica 2002 Timisoara a scos din actul constitutiv articolul care prevedea ca preia intregul patrimoniu al AS FC Politehnica Timisoara, iar Craciun a declarat ca SC FC Politehnica 2002 Timisoara este "o societate noua si distincta fata de SC FC Politehnica Timisoara SA" si recunoaste ca "SC FC Politehnica Timisoara SA este continuatoarea de drept a AS FC Politehnica Timisoara, rezultata prin transformarea acesteia din urma in societate comerciala in conformitate cu dispozitiile legii" (facsimil 2). De asemenea, SC FC Politehnica 2002 Timisoara sustine ca nu are nici un fel de drept fata de SC FC Politehnica Timisoara SA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.