MAI MULTE TRUPE. Presedintele auto-intitulatei republici transnistrene a cerut ieri Rusiei dublarea contingentelor sale militare prezente in mica republica secesionista, care numara in prezent 1.300 de militari. "Cerem marirea numarului trupelor ruse
MAI MULTE TRUPE. Presedintele auto-intitulatei republici transnistrene a cerut ieri Rusiei dublarea contingentelor sale militare prezente in mica republica secesionista, care numara in prezent 1.300 de militari. "Cerem marirea numarului trupelor rusesti la 2.500", a declarat Igor Smirnov intr-o "conferinta de presa" ce a avut loc la Tiraspol. Smirnov a respins totodata orice propunere de stabilizare a regiunii, care sa implice prezenta unor trupe internationale in Transnistria.   TUNEL PRIN ALPI. Elvetia a deschis cel mai lung tunel terestru, numitLoetschberg, care are nu mai putin de 34 de kilometri si va reduce cu o treime timpul petrecut in tren, intre Germania si Italia. Tunelul se va deschide in decembrie si va putea fi tranzitat zilnic de aproximativ 42 de trenuri de pasageri si 80 de trenuri de marfa. Constructia tunelului a costat 3,5 miliarde de euro.   CURATENIE. Compania britanica BAE Systems a desemnat un judecator englez sa conduca o ancheta privind modul in care sunt aplicate standardele etice in interiorul companiei, transmite Bloomberg. Demersul conducerii BAE, firma de la care Romania a achizitionat doua fregate, este urmare a unui scandal in care compania este acuzata ca ar fi efectuat plati ilegale in schimbul obtinerii de contracte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.