Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile, dintre toate tarile Uniunii Europene.
Avertizarea a fost facuta de directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Susanne Weber-Mosdorf, la Viena, intr-o confer


Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile, dintre toate tarile Uniunii Europene.
Avertizarea a fost facuta de directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Susanne Weber-Mosdorf, la Viena, intr-o conferinta pe tema impactului mediului asupra sanatatii copiilor.

Seful OMS a precizat ca 20 din 1.000 de copii sub cinci ani mor in Romania. Potrivit lui Susanne Weber-Mosdorf, nici Bulgaria nu sta cu mult mai bine la acest capitol, insa la vecinii nostri de peste Dunare mortalitatea infantila la aceeasi grupa de varsta este de 15 copii din o mie.

Pe lista neagra a OMS figureaza Letonia si Lituania cu 11 respectiv 10 decese din 1.000 de copii sub cinci ani. Unul dintre principalii factorii de mediu care afecteaza sanatatea copiiilor sub cinci ani este apa infestata care duce la grave afectiuni digestive care uneori sunt mortale. Un al doilea factor este poluarea aerului generat de prezenta sobelor in case, au avertizat expertii OMS. Precizam ca media europeana a mortalitatii infantile este de trei din 1.000 de copii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.