Fondul britanic de investitii, Fabian Romania Property, a incheiat un acord cu o valoare de opt milioane de euro pentru achizitia unui proiect, derulat de compania Hil Construct, privind constructia unei cladiri de birouri pe bulevardul Dacia din Buc

Fondul britanic de investitii, Fabian Romania Property, a incheiat un acord cu o valoare de opt milioane de euro pentru achizitia unui proiect, derulat de compania Hil Construct, privind constructia unei cladiri de birouri pe bulevardul Dacia din Bucuresti. Randamentul investitiei este estimat la 8,9%, se arata intr-un comunicat al Fabian. Cladirea de birouri din clasa A, structurata pe sapte etaje, va avea o suprafata inchiriabila de circa 2.480 metri patrati si va beneficia de 40 de locuri de parcare. Lucrarile de constructie vor fi initiate la finele acestui an si urmeaza sa fie finalizate in al treilea trimestru al anului 2009. Costurile totale de constructie sunt estimate la opt milioane de euro. Proiectul va fi administrat de dezvoltatorul local Globus. Reprezentantii Fabian apreciaza ca imobilul va atrage, foarte probabil, interesul chiriasilor internationali, in conditiile in care gradul de neocupare a spatiilor de birouri de clasa A in Bucuresti este de sub 3%. Fondul estimeaza ca va inchiria cladirea pentru 715.000 de euro pe an.

Fabian va plati pretul de achizitie in 3 transe

Dupa finalizarea lucrarilor, Fabial va plati pretul de achizitie, de 7,6 milioane de euro, in trei transe. Prima transa, in valoare de doua milioane de euro, acopera costurile asociate dobandirii dreptului de proprietate asupra terenului, a doua vizeaza costurile de constructie, care se ridica la circa trei milioane de euro, iar a treia transa, de 2,6 milioane de euro, va fi platita pentru finalizarea proiectului, sub forma unei garantii bancare. Incluzand costurile independente de dezvoltarea propriu-zisa a proiectului, pretul total se ridica la opt milioane de euro. "Suntem incantati ca fondul a semnat un alt acord de calitate superioara pentru achizitia unui spatiu de birouri, la scurt timp dupa anuntul privind achizitia cladirii Evocenter. Noul proiect este situat intr-una dintre cele mai centrale zone unde ti-ai putea dori sa ajungi din Bucuresti, si suntem increzatori ca fondul va primi cereri de inchiriere inainte de finalizarea lucrarilor", a spus directorul de proprietati al Fabian, Mark Owen. Aceasta este a cincia achizitie a fondului pe piata romaneasca. Fabian a preluat recent cladirea de birouri Evocenter din zona Pipera - Voluntari din Bucuresti. Cea mai mare preluare de pana in prezent a fost imobilul de birouri Cubic Center din nordul Capitalei, dezvoltat de firma Kendama, tranzactie in valoare de 60 de milioane de euro. La inceputul anului trecut, fondul a mai achizitionat doua imobile deja construite in Bucuresti, Cascade Office Building si Floreasca Business Center.

Fabian mai detine participatii la doua proiecte rezidentiale

Fabian detine, de asemenea, participatii la doua proiecte rezidentiale in curs de executie. Fondul dezvolta in parteneriat cu firma nord-irlandeza Mivan proiectul rezidential New Town, iar valoarea participatiei Fabian la proiect a fost initial de 5,75 milioane euro. Lakeview este al doilea proiect rezidential la care Fabian detine o participatie, estimata initial la 5,3 milioane de euro.
Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii. Singurul fond imobiliar strain destinat exclusiv investitiilor din Romania vizeaza segmentele de spatii de birouri si centre comerciale.
Fondul a atras anul trecut 40 de milioane de euro prin listarea pe Alternative Investment Market, piata administrata de Bursa de Valori din Londra, in vederea finantarii de proiecte imobiliare in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.