Filialele Electrica, ramase la stat, au pus sechestru pe mai multe gari.

Informatia a fost data de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a spus ca din acest motiv a solicitat Guvernului suplimentarea bugetului CFR Calatori c
Filialele Electrica, ramase la stat, au pus sechestru pe mai multe gari.

Informatia a fost data de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a spus ca din acest motiv a solicitat Guvernului suplimentarea bugetului CFR Calatori cu 450 de milioane de lei. Potrivit ministrului, sechestrul a fost pus deoarece CFR, societatea care gestioneaza calea ferata, nu si-a platit datoriile catre Electrica, cifrate la 550 de milioane de lei, pentru electricitatea furnizata. La rindul ei, CFR are de incasat de la CFR Calatori 293 de milioane de lei, pentru utilizarea infrastructurii feroviare. Directorul general CFR SA, Constantin Manea, infirma existenta garilor sub sechestru. Electrica a anuntat ca va intrerupe alimentarea cu energie doar in anumite puncte, astfel incit sa nu fie pusa in pericol siguranta pasagerilor. CFR Calatori a intrat in dificultate deoarece Guvernul a injumatatit subventiile acordate societatii in 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.