Credit Europe Bank a atras un imprumut sindicalizat in valoare de 110 milioane euro de la 14 institutii de credit din strainatate, banii fiind utilizati pentru sustinerea activitatii de creditare si pentru dezvoltarea bancii, a informat ieri banca.
Credit Europe Bank a atras un imprumut sindicalizat in valoare de 110 milioane euro de la 14 institutii de credit din strainatate, banii fiind utilizati pentru sustinerea activitatii de creditare si pentru dezvoltarea bancii, a informat ieri banca.
Initial, sindicalizarea a fost lansata pentru o suma de 60 milioane euro, dar, ulterior, aceasta a fost suprasubscrisa pana la 110 milioane euro.
Pentru Credit Europe Bank este a cincea facilitate de credit sindicalizat, care are o maturitate de doi ani si are ca scop "sustinerea activitatii de creditare si dezvoltare a Credit Europe Bank Romania", potrivit oficialilor bancii.
Creditul sindicalizat este acordat de 14 banci din strainatate, iar aranjorii facilitatii sunt Alpha Bank AE, Mashreqbank PSC si Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft. Coaranjorii imprumutului sunt Standard Bank PLC si Vakif Bank International AG, iar ceilalti aranjori sunt American Express Bank, Commerzbank, Wachovia Bank si National Association.
Agentul care a facilitat tranzactia este subsidiara din Londra a grupului financiar grec Alpha Bank.
Banca a semnat primul acord sindicalizat pentru 15 milioane euro in octombrie 2004, iar in octombrie 2005 a fost semnat un alt acord pentru 55 milioane euro. De asemenea, in iunie 2006 a mai fost atras un imprumut de 60 milioane euro, iar in decembrie 2006 a fost aranjat un "club loan" in valoare de 45 milioane euro.
Portofoliul de credite al Credit Europe Bank a ajuns, la sfarsitul lunii martie, la 530 milioane euro, in conditiile in care activele erau de 815 milioane euro, potrivit oficialilor bancii.
La finalul anului trecut, imprumuturile acordate de banca insumau 447 milioane euro.
Credit Europe Bank detinea, la sfarsitul anului 2006, active de 2,38 miliarde lei si controla 1,38% din piata bancara romaneasca, arata datele bancii centrale. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin