San Antonio Spurs a luat titlul in NBA Formatia texana a castigat liga profesionista nord-americana, invingand in finala, cu scorul general de 4-0, pe Cleveland Cavaliers. In ultimul meci, "pintenii" au invins la limita, in deplasare, cu 83-82.
San Antonio Spurs a luat titlul in NBA Formatia texana a castigat liga profesionista nord-americana, invingand in finala, cu scorul general de 4-0, pe Cleveland Cavaliers. In ultimul meci, "pintenii" au invins la limita, in deplasare, cu 83-82.  Argentinianul Emanuel Ginobili si francezul Tony Parker, autori a 27, respectiv 24 de puncte, au fost principalii marcatori ai invingatorilor, in timp ce de la gazde s-a remarcat LeBron James (24 de puncte), care a devenit tatal unui baiat de 6,7 kilograme cu doar cateva ore inaintea partidei. Aflata la prima finala in cei 37 de ani petrecuti in NBA, formatia din Cleveland nu a izbutit sa castige nici o partida, repetand contraperformanta din 2002 a lui New Jersey Nets.   PREMIERA. Conducatorul de joc al campionilor, francezul Tony Parker, a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei, el fiind primul european care primeste aceasta distinctie, care a fost acordata pentru prima oara in 1969. Totodata, el a devenit, la 25 de ani si 28 de zile, cel mai tanar baschetbalist care a disputat 100 de meciuri in play-off, devansandu-l pe Kobe Bryant de la Los Angeles Lakers.  San Antonio Spurs a castigat al patrulea titlu din istorie, dupa cele obtinute in 1999, 2003 si 2005, singurul jucator care a fost partas la toate aceste succese fiind pivotul Tim Duncan. In schimb, colegul sau Robert Horry si-a trecut in palmares al saptelea titlu in cariera, cu trei echipe diferite: Houston Rockets (1994, 1995), Los Angeles Lakers (2000, 2001, 2002) si San Antonio Spurs (2005, 2007). "Voi pune aceste trofee intr-o cutie. Peste cativa ani le voi arata copiilor mei, ca sa vada ca tatal lor a facut mici lucruri bune in NBA", a declarat Horry, care a reusit sa-i depaseasca pe Michael Jordan, Scottie Pippen sau Kareem Abdul-Jabbar, toti avand cate sase titluri. Recordul in materie, greu de egalat, ii apartine celebrului Bill Russell, cu 11 titluri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.