Potrivit unui raport al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB), in 2006, timpul mediu de ajungere la caz pentru urgentele majore a fost de 35 minute, iar pentru neurgente, de doua ore si 47 minute. La cel putin 8% din solicitarile
Potrivit unui raport al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB), in 2006, timpul mediu de ajungere la caz pentru urgentele majore a fost de 35 minute, iar pentru neurgente, de doua ore si 47 minute. La cel putin 8% din solicitarile de gradul doi s-a ajuns cu intarzieri foarte mari (peste sapte ore). Din cauza cresterii timpului de ajungere la locul solicitarii, in 2006 a fost constatata o crestere a numarului de decese inregistrate de SAMB, acesta fiind de 2601, cu o medie zilnica de sapte cazuri, din care 2313 inainte de sosirea ambulantei.
Intarzierea in rezolvarea solicitarilor este cauzata de numarul redus de echipaje si mai ales din cauza lipsei ambulantelor pentru transporturi neasistate.
In plus, din cauza lucrarilor la carosabil si a lipsei unei strategii municipale de efectuare a acestor actiuni sunt inregistrate intazieri mari. Numarul medicilor colaboratori a scazut de la 200 in 1999 la 34 in 2006 datorita reglementarilor impuse de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), modului de plata a orei de garda, care nu motiveaza activitatea in conditii grele. De obicei, medicii colaboratori sunt recrutati din medicii pensionari sau medici care nu sunt incadrati in alte unitati medicale si nu au alta alternativa. De asemenea, in anul 2007, tot parcul de ambulante al SAMB va ajunge, conform legislatiei in vigoare, la termenul maxim de exploatare. (C.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.