Insula Lacul Morii din Bucuresti va gazdui intre 22 si 24 iunie prima editie a Festivalului de muzica pop-rock CokeLive. Sorina Burlacu, director general al companiei Events, vorbeste despre cei mai scumpi si mai pretentiosi invitati

Cind a inceput selectia invitatilor?

Proiectul s-a nascut in toamna anului trecut, la initiativa companiei Coca-Cola Romania. Din octombrie am inceput sa selectam artistii straini, cautindu-i mai ales pe cei ce aveau turnee europene in perioada festivalului. Au fost si doua exceptii: The Prodigy, care nu sint in turneu, si fetele de la The Pussycat Dolls, care au confirmat mai tirziu, spre sfirsitul lui martie. Ele lucreaza la un nou album si vor veni cu un zbor transatlantic special pentru acest eveniment. Au fost si artisti care au preferat alte festivaluri, cum sint cei de la Linkin Park.

Care e bugetul festivalului si la ce venituri va asteptati?

Bugetul este in jur de doua milioane de euro, cu tot cu amenajarea insulei. In acest an, incercam sa iesim "pe zero". Mai important este sa transformam acest festival in traditie si sa-l introducem in circuitul european al festivalurilor de muzica.

Care a fost cea mai scumpa trupa?

The Pussycat Dolls.

Citi spectatori vor fi?

Ne asteptam la cite 10.000 pe zi. De la anul tintim 20.000, urmind sa largim, probabil, zona de tarm a festivalului. Pina acum am vindut in jur de 5.000 de bilete.

La Istanbul, sponsorul dumneavoastra organizeaza un festival similar. Ce ati invatat de la turci?

Da, Rock’n Coke are o experienta de mai multi ani. Organizatorii turci au venit cu idei practice, la care poate nu ne-am fi gindit, fiind la inceput. Ne-au spus, de pilda, sa ancoram bine corturile, sa fim atenti la organizarea locurilor de parcare si sa nu uitam ca e nevoie de un punct de prim ajutor in mijlocul multimii.

De ce participarea lui Macy Gray si The Pussycat Dolls a fost anuntata cu intirziere?

Festivalul era orientat pe rock, iar sponsorii ne-au rugat sa aducem si nume din muzica pop. Am asteptat mai mult mai ales pentru confirmarea celor de la Pussycat Dolls. Pe de alta parte, primii care si-au confirmat prezenta la festival au fost cei de la Incubus.

Ce conditii au pus invitatii straini?

Cei mai pretentiosi au fost cei de la The Prodigy. Desi aveam un parteneriat cu Crown Plaza, ei au tinut mortis sa fie cazati la Hilton. In plus, au cerut foarte mult echipament tehnic, de care vor profita de altfel toate formatiile.

Pe mal va fi un „cort dance". Ce se intimpla acolo?

DJ-ii din Romania si cei internationali, precum Agaric sau Chris Lake, vor mixa incepind cu ora zece seara pina spre dimineata. Mai mult, in perimetrul festivalului vor fi o multime de posibilitati de divertisment, de la masaj, tatuaj si impletit de codite la balonul cu heliu si Internet.

De ce l-ati adus pe Vanilla Ice, care nu mai e "pe val"?

Sa stiti ca au fost multe reactii pozitive pe forum. „Il asteptam pe Vanilla Ice de la 17 ani", a scris cineva. Exista deci multi fani Vanilla Ice. In plus, el s-a relansat cu un stil de muzica orientat spre pop-rock. Va fi o surpriza.

Explozia de concerte si festivaluri se datoreaza integrarii Romaniei in Uniunea Europeana?

Nu. Piata de showbiz romaneasca s-a dezvoltat in primul rind datorita schimbarii strategiilor de comunicare ale unor companii importante din Romania, care au inceput sa se orienteze si pe domeniul muzical.