Senatorii au adoptat, ieri, un proiect de lege privind transformarea cazarmilor dezafectate ale Ministerului Apararii in camine studentesti. In ciuda raportului de respingere elaborat de Comisia de Aparare a Senatului, proiectul a fost adoptat cu 40
Senatorii au adoptat, ieri, un proiect de lege privind transformarea cazarmilor dezafectate ale Ministerului Apararii in camine studentesti. In ciuda raportului de respingere elaborat de Comisia de Aparare a Senatului, proiectul a fost adoptat cu 40 de voturi "pentru", 23 de voturi "impotriva" si 5 abtineri.
Initiativa legislativa prevede ca acele cazarmi si utilitati dezafectate ale Ministerului Apararii, aflate in centrele universitare, sa fie transformate in camine studentesti. Proiectul de lege a fost initiat de deputatii PSD Filonas Chis, Mihai Dimitiru, si Monalisa Galeteanu si deputatii independenti Olguta Cocrea, Mircia Giurgiu, Dan Mocanescu, Costel Ovidenie si Ion Stoica. Transformarea cazarmilor in camine ar urma sa se faca prin finantare de la consiliile judetene, precum si de la universitatile beneficiare. Senatorii din Comisia de Aparare au precizat, in raport, ca majoritatea cazarmilor sunt construite in afara centrelor universitare sau in afara localitatilor care au nevoie de locuinte sociale, respectiv in comune sau extravilanul unitatilor administrativ-teritoriale, iar o buna parte se afla sub forma de poligoane, aerodromuri. In urma aprobarii initiativei de catre Senat, propunerea va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.