Sah
Traian Basescu, la "Turneul Regilor"
Presedintele Traian Basescu si-a confirmat prezenta, sambata, la Bazna, la deschiderea celui mai puternic turneu de sah organizat in Romania, "Turneul Regilor", la care vor participa importante personalitati ale sahului din anii 70-80. In afara de Basescu, la deschiderea programata la ora 13.00, la Hotel Expro din Bazna, vor mai veni reprezentanti ai tuturor ambasadelor tarilor care au participanti la turneu si, probabil, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. La "Turneul Regilor", organizat de Club Alex 2001, cu sprijinul FR de Sah si a sponsorului unic, Romgaz, in perioada 15-25 iunie, vor evolua 11 sahisti, fosti campioni mondiali sau castigatori a numeroase turnee: Ulf Andersson (Suedia), Jan Timman (Olanda), Alexander Beliavski (Ucraina), Maia Ciburdanidze (Georgia), Alexander Khalifman (Rusia), Henrique Mecking (Brazilia), Lajos Portisch (Ungaria), Zoltan Ribli (Ungaria), Andrei Sokolov (Rusia), Rafael Vaganian (Armenia) si Mihai Suba (Romania).

Haltere
Aproape de podiumul CM
Doi dintre tinerii nostri halterofili au fost aproape de a prinde podiumul Mondialelor de juniori de la Praga. Lui Alexandru Rosu, clasat al cincilea la stilul aruncat al categoriei 69 kg, i-au lipsit 4 kg pentru a lua medalia de bronz, in timp ce Roxana Cocos, 58 kg, putea castiga acelasi trofeu daca ar fi aruncat cu 5 kg mai mult. Ei au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu locurile 5 si, respectiv, 7, obtinand 162 si 108 kg. Paradoxal dar Razvan Martin, care a ocupat locul 4 la smuls la 56 kg, cu un rezultat de 107 kg, a fost devansat cu 13 kg. Martin a terminat pe 6 la total cu 237 kg si pe 7 la aruncat cu 130 kg, in timp ce Rosu s-a clasat pe 6 la smuls si la total, cu 137 si 299 kg. In ultima zi a competitiei concureaza la 77 kg Tudor Burcea si Gabriel Sancraian.

Natatie
Camelia Potec tinteste o noua medalie olimpica
Campioana olimpica la inot in proba de 200 de metri liber, Camelia Potec, care se pregateste de catva timp la clubul francez din Canet en Rosillon impreuna cu antrenorul Philippe Lucas, a declarat ca nu vrea sa fie o stea stinsa a inotului mondial, informeaza site-ul swimnews.com. "Stiu ca la Jocurile Olimpice de la Beijing va fi o competitie foarte puternica. La Campionatele Mondiale de la Melbourne, rivalele mele m-au impresionat, dar asta ma motiveaza si mai mult. Laure Manaudou este o rivala ca si celelalte, dar nu sunt concentrata asupra sa. Ea a ales sa plece in Italia si nu comentez decizia sa. Nu vreau sa fiu o stea stinsa a inotului mondial. Vreau sa castig din nou si sunt increzatoare ca pot, mai ales ca finalele olimpice vor fi de dimineata la Beijing. Am testat programul de pregatire la Cupa Mondiala din Brazilia si mi se potriveste perfect", a spus Potec. Multipla campioana franceza Laure Manadou s-a pregatit pana de curand la acelasi club cu antrenorul Philippe Lucas.

Olimpice
Noi parteneriate pentru Beijing
Secuiana Tg. Secuiesc si Caremil Roman vor oferi tinuta oficiala a delegatiei Romaniei la JO de la Beijing. Contractul de parteneriat cu COSR va fi semnat maine la World Trade Center, sala Darclee. Sportivii si antrenorii vor avea la dispozitie trei randuri de tinute pentru deschiderea competitiei, pentru satul olimpic si casual.

Rugby
Trofeul Cupei Mondiale, pe varful Mont Blanc
La o altitudine de 4.810 metri, pe Mont Blanc, cel mai inalt varf din Europa, a fost adusa salatiera de aur reprezentand trofeul ce va fi inmanat la 20 octombrie echipei castigatoare a Cupei Mondiale la rugby. Aici au fost arborate si drapelele celor 20 de tari calificate la turneul final care va avea loc in Franta, de la 7 septembrie, intre ele aflandu-se si Romania. Evenimentul a fost onorat de Bernard Lapasset, presedintele comitetului de organizare, Jacky Laurans, directorul Rugby World Cup si de Philippe Sella, recordmanul selectiilor-111 in echipa "cocosului galic."

Tenis
Hanescu continua la Lugano
Victor Hanescu a promovat in optimile turneului de la Lugano, dupa victoria cu 6-2, 6-3 asupra elvetianului Dylan Sessagesimi, Victor Crivoi fiind invins cu 3-6, 1-6 de italianul Potito Starace. In aceeasi faza au ajuns si Madalina Gojnea, Alexandra Dulgheru si Sorana Carstea la Marsilia, colegele lor Anda Perianu si Liana Ungur parasind competitia. Prima surpriza la Astana-Kazahstan s-a consemnat in partida de dublu dintre Dacian Craciun-Vasilis Mazarakis, Grecia si Florin Mergea-Horia Tecau, castigata de primii cu 5-7, 7-6, 10-4. Edina Gallovits va juca in turul secund la Barcelona, dupa 4-6, 6-3, 6-4 cu iberica Virginia Ruano Pascual. Tot in al doilea tur, dar la Halle, pe iarba, va evolua si Andrei Pavel, in compania finlandezului Jarko Nieminen.