"Nu semeni cu tata? Nu esti bun." Duse la extrema, cam acestea ar fi concluziile unui studiu privind atractivitatea de care se bucura in ochii fiicelor devotate barbatii care au trasaturi oarecum similare cu cele ale tatalui fetei, relateaza coti
"Nu semeni cu tata? Nu esti bun." Duse la extrema, cam acestea ar fi concluziile unui studiu privind atractivitatea de care se bucura in ochii fiicelor devotate barbatii care au trasaturi oarecum similare cu cele ale tatalui fetei, relateaza cotidianul britanic The Times.

Cercetarea efectuata de o echipa de la Universitatea din Durham, condusa de dr Lynda Boothroyd, a dorit sa puna in evidenta daca realmente atractivitatea fata de barbati la femei este conditionata si de impregnarea in subconstient a imaginii tatalui.

METODOLOGIA. Realizat pe un esantion de 49 de femei poloneze, toate avand orientare heterosexuala, studiul a pus in evidenta tendinta femeilor din grup care au fost atasate de tati de a-si alege parteneri ale caror trasaturi sunt asemanatoare celor paterne. Lynda Boothroyd, comentand rezultatele cercetarii, a declarat, pentru Times, ca idealurile oamenilor referitoare la "fetele atractive" ar putea fi imprimate in subconstient la o varsta frageda, in conformitate cu fetele pe care le vad cel mai des: cele ale parintilor. Cercetarile ulterioare vor pune in evidenta daca aceeasi corelatie functioneaza si pentru barbatii care au avut atasamente puternice fata de mamele lor in alegerea partenerei de viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.