Dublul campion mondial spune ca nu se simte bine la McLaren, acuza ca Ron Dennis il favorizeaza pe Hamilton si e dezamagit de presa engleza.

S-a speculat ca Fernando Alonso e pe cale sa-si piarda puterea din cauza ca nu mai poarta bandana de la Renault. Apoi ca nu s-a adaptat suficient de repede la noua echipa, McLaren. Dupa lectia usturatoare pe care i-a dat-o Hamilton la Montreal, cind Alonso a terminat abia al saptelea, spaniolul a iesit la atac si il acuza pe Ron Dennis ca il favorizeaza pe Lewis Hamilton: „Inca de la inceput nu prea m-am simtit in largul meu. Am un coechipier englez la o echipa engleza si toata lumea stie ca tot sprijinul lor se indreapta catre acesta".

Dublul campion mondial mai este deranjat si de indiferenta presei britanice in ceea ce il priveste, el spunind pentru postul iberic de radio Cadena Ser: „Stim cum sint jurnalistii englezi si multumesc lui Dumnezeu, presa spaniola este mult mai respectuoasa".

Ron Dennis, bossul de la McLaren, insista ca nici unul dintre cei doi piloti nu este favorizat, ei beneficiind de echipament similar, acelasi suport logistic si oportunitati egale de a cistiga. „Daca le citesti cu atentie, comentariile lui Fernando sint in esenta corecte. El nu este de mult timp la echipa, dar incercam sa dezvoltam aceasta relatie". De remarcat insa ca, dupa cursa de la Monte Carlo, presa a criticat dur strategia de echipa conceputa de Ron Dennis, care l-a ajutat pe Fernando Alonso sa cistige cursa, in detrimentul lui Hamilton. Saptamina trecuta, in Canada, britanicul a cistigat categoric, in timp ce Alonso a fost depasit cu doua tururi inainte de final pina si de catre Takluma Sato. Urmatoarea etapa de F1, a saptea, va avea loc duminica, la Indianapolis.