In acest an, Ministerul Economiei ar putea prezenta Parlamentului un buget multianual pentru perioada 2008-2010 si, totodata, initiativa realizarii unui sistem informatic capabil sa urmareasca comportamentul fiscal al contribuabililor in timp real, p
In acest an, Ministerul Economiei ar putea prezenta Parlamentului un buget multianual pentru perioada 2008-2010 si, totodata, initiativa realizarii unui sistem informatic capabil sa urmareasca comportamentul fiscal al contribuabililor in timp real, potrivit unui proiect de strategie fiscala.
"Anul acesta, intr-o formula experimentala, incerc sa prezint Parlamentului bugetul pe trei ani, din care sa fie votat bugetul pentru 2008, pentru perioada 2009-2010 sa fie doar dezbatut", a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Acest proiect va face parte din strategia fiscala care va fi finalizata in acest an. Unele dintre prevederile strategiei vor fi aplicate incepand cu anul viitor. De asemenea, Vosganian a aratat ca, in conditiile unui climat politic mai stabil, Guvernul ar putea vota in 2008 bugetul pe o perioada de trei ani. A doua componenta a strategiei fiscale este reprezentata de intarirea capacitatii administrative si are in vedere reducerea evaziunii, a spus Vosganian.
De altfel, strategia prevede crearea unui sistem informatic prin care va putea fi urmarit in timp real comportamentul fiscal al fiecarui contribuabil. "Vreau sa ajung sa urmaresc din birou situatia fiscala a unui contribuabil, sa pot evalua toate impozitele globale", a afirmat Vosganian.
Ministrul este de parere ca un astfel de sistem ar putea face mult mai facila relatia dintre contribuabili si Administratiile Financiare. "Daca toate aceste trei viziuni se vor concretiza, atunci Administratia Fiscala va deveni intr-adevar un serviciu public", a mai spus Varujan Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.