Fotbalistul roman a facut un salt remarcabil in cariera, transferindu-se de la echipa de liga secunda din Elvetia, Bellizona, la formatia italiana din Serie A, AS Roma, calificata direct in grupele Ligii Campionilor.

Semianonim in Romania, jucatorul echipei de liga a doua elvetiana, Bellizona, Adrian Pit, va evolua din sezonul viitor in cel mai puternic campionat din lume: Serie A. Fostul fotbalist al echipei UTA a ajuns la o intelegere cu AS Roma, astfel ca ar putea juca, anul acesta, in Champions League. "Este un vis care a devenit realitate, pentru ca Roma este o echipa cum sint putine in lume. Am facut toate testele, acum astept confirmarea. Cred ca si Cristi Chivu, pe care nu am avut ocazia sa-l cunosc personal, a oferit unele informatii despre mine. Trebuie sa vad cum voi evolua, iar daca o voi face bine, voi ramine la echipa’’, a spus Pit, care a fost curtat si de Fiorentina. Desi in Elvetia a jucat mai mult in atac, romanul spune ca poate evolua atit mijlocas ofensiv, cit si defensiv.

In virsta de 24 de ani, Pit a jucat in Romania doar pentru UTA, desi marturiseste ca inca de mic este un infocat suporter al Stelei: ,,Mi-ar fi placut sa joc in Ghencea, dar nu mi s-a oferit ocazia’’. Adrian a inceput sa joace fotbal la virsta de 7 ani. ,,Parintii divortasera, iar eu eram extrem de afectat. Am decis sa ma duc la fotbal ca sa mai uit de necazuri’’, a spus fotbalistul care, alaturi de Hutan, Panin sau Ianu, a cistigat titlul de campion national la juniori. In primul esalon al fotbalului romanesc a jucat doar 15 meciuri, pentru ca, sfatuit de italianul Gandolfi, patronul aradenilor, a decis sa se transfere in Elvetia, la Bellizona. Si nu a gresit, pentru ca evolutiile bune din Elvetia l-au adus in vizorul mai multor cluburi din Italia. Ascoli, Chievo sau Lazio s-au aratat interesate de serviciile romanului inca de anul trecut, insa pretul mare solicitat de Bellizona a facut imposibil transferul. ,,Fiind foarte aproape de Italia, meciurile din liga a doua elvetiana erau mereu monitorizate. De aici, interesul unor cluburi din Serie A pentru mine’’, a marturisit Pit. Ca hobby-uri, Adrian e pasionat de play-station, ping pong, tenis de cimp si baschet.