Idee laudabila - Start in competitia valorilor autohtone La initiativa Academiei Romane si a Fundatiei Umaniste Dan Voiculescu (FUDV) va fi acordat anual un premiu (PFUDV) in valoare de 3 miliarde ROL. Competitia s-a declarat deschisa de la data
Idee laudabila - Start in competitia valorilor autohtone La initiativa Academiei Romane si a Fundatiei Umaniste Dan Voiculescu (FUDV) va fi acordat anual un premiu (PFUDV) in valoare de 3 miliarde ROL. Competitia s-a declarat deschisa de la data de 14 iunie a.c.  Cel mai mare premiu individual din istoria recenta a Romaniei va fi acordat romanului care merita recunostinta tuturor si ale carui fapte cantaresc mai greu ca vorbele. Cam acestea ar fi criteriile a priori de intocmire a unui "portret-robot" al marelui castigator. In plus, cel care intra in posesia a 300.000 RON (cca 110.000 USD) trebuie sa fi daruit - spiritual si material - cel mai mult natiunii romane, sa-si fi cladit cariera numai prin munca, sa arate ca succesul poate fi obtinut si in tara noastra, pe scurt, fie un adevarat model. REGULAMENT. Tocmai ca sa inlature orice suspiciuni legate de propunerea si alegerea candidatilor la acest mare premiu, FUDV incredinteaza in totalitate Academiei Romane - cel mai inalt forum stiintific si cultural al tarii - procedurile de promovare a premiului, de colectare a candidaturilor, de selectie si de nominalizare. Membrii Academiei si ai familiei Voiculescu nu pot fi propusi si nici nu-si pot depune candidatura la premiu, insa pot propune candidati. Acestia pot proveni din diverse institutii nationale: Presedintie, Parlament, Guvern, institutii de cultura, academice si profesionale - Conferinta rectorilor, Federatii patronale din cercetare-proiectare, Camera de Comert si Industrie, ONG-uri etc. Oricare dintre aceste institutii poate sa trimita in fiecare an, pana la data de 1 ianuarie, propuneri de candidaturi.  O DATA-N VIATA. Candidatii, neaparat de cetatenie romana, pot avea orice varsta, sex, religie, nationalitate si domeniu de activitate. Va trebui ca propunerile sa fie insotite de o motivatie riguroasa privind meritele si contributiile candidatului si de un Curriculum Vitae. Prezidiul Academiei Romane analizeaza nominalizarile si pana la 15 mai desemneaza laureatul PFUDV. Numele lui se va anunta public, in fiecare an, la data de 20 mai, in cadrul unei ceremonii speciale de decernare a premiului, care poate fi castigat doar o data-n viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.