Presedintele FRF sustine ca lista cu arbitri de Liga 1 contine nume compromise.

Lovitura dura pentru sefii arbitrajului: Mircea Sandu a declarat ieri ca lista cu arbitrii din lotul A, facuta publica marti de Gheorghe Constantin, „trebuie refacuta deoarece nu a fost intocmita corect". Nu este pentru prima oara cind Nasul ataca Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA), dar pina acum doar a sugerat ca ar trebui facut ceva. „O sa analizam in Comitetul Executiv ceea ce s-a votat la CCA, pentru ca au votat parintii pentru copii. In momentul in care s-a facut lista pentru arbitri, Costica «Vilcea», presedintele CCA, si Vasile Avram nu aveau ce cauta acolo. Repet, au votat parintii pentru copii. Sint o serie de arbitri compromisi, care nu au ce cauta pe lista. Din punctul meu de vedere, lista nu e corecta si trebuie refacuta. Noi putem sa ii dam afara si asa vom face, daca nu vor proceda corect", a spus Sandu. Constantin a spus ca va modifica lista, „nu este nici o nenorocire".

Seful fotbalului romanesc a lansat astfel cel mai dur atac la adresa arbitrajului nostru, zilele lui Constantin la conducerea CCA parind sa fie numarate. Vilceanul a intrat in contre cu Sandu dupa ce acesta l-a mandatat pe Lupescu sa faca delegarile arbitrilor in sezonul urmator, iar Nasul, se stie, nu agreeaza combativitatea subordonatilor sai atunci cind aceasta atitudine il vizeaza. Sandu a dat si nume: „Radu Petrescu este un arbitru de perspectiva, care merita sa fie crescut si sa avanseze treptat. Lui Dan Bargaoanu o sa ii cer sa se retraga, pentru ca are 40 de ani si a gresit cam mult. Lui Sebastian Coltescu ii atrag atentia ca, daca pina acum patru luni ne incinta pe toti, in ultimele patru luni nu s-a comportat cum trebuie si, daca va continua asa, ar fi mai bine sa se lase". Sandu a mai spus ca nu mai recomanda aducerea de brigazi straine, intrucit „nu ne mai putem creste arbitri tineri daca nu ii folosim".

Propus de Mircea Sandu pentru a se ocupa de delegarile arbitrilor din sezonul urmator, Ionut Lupescu a anuntat ca pe 25 iunie va da un raspuns. „Am pus trei conditii pentru a accepta aceasta atributie. Prima a fost sa se mizeze pe arbitri tineri, a doua sa se remanieze corpul observatorilor si, ultima, sa se modifice baremele arbitrilor, lucru care s-a si intimplat. Multa lume ma sfatuieste sa stau deoparte, mi se spune ca nu stiu in ce ma bag, ca o sa imi iau injuraturi si ca toate oalele se vor sparge in capul meu", a declarat directorul general al FRF.

Cistigurile oficiale ale arbitrilor au fost majorate substantial, Mircea Sandu anuntind ieri noile bareme pentru Liga I. Pentru fiecare meci arbitrul de centru va incasa 1.000 de euro net, asistentii, 600 de euro, iar arbitrul de rezerva si observatorii, cite 300 de euro. Proximul Comitet Executiv al FRF va vota sanctiuni foarte drastice pentru arbitrii care gresesc: „O sa propun ca arbitrii care gresesc repetat sa fie eliminati. Gresesti o data, de doua ori, a treia oara, lasa-ne!", a spus iritat Sandu.

Avram demisioneaza din Comisia Centrala a Arbitrilor In urma acuzelor dure ale presedintelui FRF, Mircea Sandu, la adresa arbitrilor si reprezentantilor comisiei, Vasile Avram a anuntat ca va demisiona din CCA. "De doi ani nu am avut competente, atributii sau responsabilitati in CCA. In noiembrie anul trecut, constatind unele nereguli, printre care si scoaterea mea din corpul observatorilor, am depus o scrisoare in atentia presedintelui FRF, in care ma si autosuspendam din functia de membru CCA. Acum am fost implicat eu si familia mea, datorita unor scrisori anonime, pe care, curios, presedintele FRF le ia in calcul. Joi ma voi prezenta cu demisia. Sint probleme mai grave decit o scrisoare anonima. Ce se scrie in ea? Este acuzat presedintele CCA de faptul ca fiul meu Marius are 1,67 m (n.r. - limita regulamentara este 1,70 metri) si datorita mie este acolo. El are 1,74. Eventual acuzi pe cineva ca e incompetent, imoral, dar nu asa. Sint inca persoane care vor sa faca treaba si unii incearca sa le dea in cap", a spus Avram, conchizin ca niciodata n-au fost imixtiuni atit de grave ca acum in activitatea CCA si ca niciodata independenta CCA nu a fost afectata atit de mult.